Crod
user_avatar
Adminisztrátor
Hozzászólások száma: 126
2009.12.22 13:15:03
Sziasztok,

mint tudjatok csak egy szabaly van a forumon, minden hozzaszolast a temahoz kapcsolodoan. Ha valakinek barmi mas eszebe jut egy tema kapcsan az nyugodtan nyisson uj temat, de ne keveredjenek a temak egy topicon belul, mert atlathatatlan lesz az egesz forum.

Persze arra is ugyeljetek, hogy temat a hozzatartozo forumban nyissatok.

Ezt a temat most lezartam.

udv:
Crod
Gica
user_avatar
Vizsla rajongó
Hozzászólások száma: 1072
2009.12.22 09:19:21
Különben meg a vitaminos témához hozzászólva: szerintem ha valaki egészséges mértékben KIEGÉSZÍTI a kutya táplálékát ilyen dolgokkal, abból nem lehet baj. Persze megfelelő készítményeket választva. Ziggy amikor nagyon kicsi volt és beteges, a dokibá immunerősítőt adott neki-igaz, semmi látványos eredménye nem volt-, mivel rossz helyről vettük, nem nagyon volt ellenálló. Aztán kapta a kölyökvitamint, és mikor elkezdte váltani a fogait átálltunk csonterősítőre, amit azóta is kap.
Tehát kb folyamatosan jelen van az életében a vitamin is és az immunerősítő is, mégsem volt semmi olyan baja, amit ezekre bárhogyan rá lehetett volna fogni.
Ziggy 2009.05.10. emotions Love, peace, harmony
Gica
user_avatar
Vizsla rajongó
2009.12.22 09:14:27
Kozmami, azthiszem gratulálni illik emotions emotions
Vale
user_avatar
Vizsla rajongó
Hozzászólások száma: 1366
2009.12.21 12:20:41
OFF:
Endersson!
"Kérdem én akkor nem a legnagyobb üzlet a gyogyszeripar?"-Hát de emotions.
Írtam,h cukros vok már 18 éve.Nem a megszokott inzulinos injekciós tűt használom,hanem egy inzulinpumpának nevezett gépet.Végül is egy mű hasnyálmirigyemotions.
A lényeg,h amikor ez bejött ide a kis hazánkba,akkor csak minimális TB támogatás járt rá.Akinek volt fölösleges 1 milliója az meg tudta venni.Apámmal jártunk az OEP-be kedvezméynért kuncsorogni.Elértük a 90%-os TB támogatást,erre nagyon büszke vok mert így nagyon sok cukros társam meg tudta és tudja venni ezt a készüléket.Szoktam járni ilyen találkozókra is és az egyiken találkoztam egy orvossal,aki az USA-ban él és dolgozik,de az ottani okosságokat mindig haza hozza...próbáljaemotions.
A lényeg,h erről beszéltünk épp akkor,h mekkora üzlet ez a gyógyszer és gyógyászati segédeszköz árusítás.Meg maga az egész egészségügy.
A beteg emberekből élnek és ha nincs v. nem lenne betegség,akkor csinálnának-pl. H1N1-,h legyen bevételük.
Nah,de mi konkrétan a cukorbetegséről témáztunk,h pl. egy sejt beültetéssel, 80%,h az illető teljsen meggyógyul.Kínában csinálnak egyedül ilyet,legálisan.A lényeg,h azért nem szabadalmaztatják ezeket a gyógyítási dolgokat mert az ilyen drága kütyük eladásából az országok milliárdos bevételektől esnének el.
Pl.Nekem egy havi tesztcsík,amivel a cukromat mérem 5.000.-HUF63 doboz.Azt mondanom sem kell,h ha Én át akarom állítani az inzulin beállításom,akkor min 3-4 óránként cukrot kell mérnem.De mivel max 3 doboz jár! egy hónapra,így napi max 4-5 mérés fér bele,h maradjon recept felírásig.Az inzulinért meg minden doboz után 300-HUF dobozdíjat! kell fizetnem.Ebből is max 3 doboz jár egy hónapra.
TEhát 6.000.-HUF kiadásom már van az állapotom miatt.A gépen kiegészitói pedig a 90%-os TB támogatás mellett is,félévente 40.000.-HUF-ba kerülnek.Spontán csak azért fizetek,h életben maradjak.
De ez nem csak cukrosokról mondható el.Pl. egy szerencsétlen halláskárosult,h tudjon egyáltalán másokkal kommunikálni kénytelen meg venni a hallókészüléket és képesek voltak csökkenteni a TB támogatást.Hozzáteszem,h nálunk is lement év elején 90%-ról 80%-ra.
Lassan ott tartunk mint spártában.Ha nem v. 100%os és nincs pénzed arra,h kezeltesd a betegséged,állapotod,akor igenis ugroj le a hegyről v. lőd fejbe magad v. várd meg míg a kezelés hiánya miatt,szenvedve meghalsz.
szerkesztve: Vale::2009.12.21 12:48:56
Brúnó 2009.06.01, Zsombó emotionsCSAK AZ INTERemotions
kozmami
user_avatar
Vizsla rajongó
Hozzászólások száma: 1559
2009.12.21 12:12:28
Hát én ugyan be nem oltatom magam, pont ezért, mert csak üzlet. Riogatják a népet. Ahogy csökken az oltási kedv, egyből telerakják a híreket H1N1 ben elhúnytakkal. Rajtam nem keresnek egy forintot sem, pedig úgy néz ki, hogy anyai örömök elé nézek, és minden fórumon ezzel jönnek.
Az, hogy honnan indult és miért, arra rengeteg teória van, de én sem hiszem, hogy csak úgy keletkezett egy malackában...
Betyár, 2009-04-18
endersson
user_avatar
Gazdi
Hozzászólások száma: 90
2009.12.21 11:53:57
Sok vitamin tartalmaz állati fehérjét! Magyarországon a legnagyobb üzlet a gyogyszeripar!
Ez most egy ugyan olyan dolog hogy mi mért adjuk el a buzát más országoknak? És utánna miért veszük meg más országoktol mert kevés van? Ahelyett hogy raktároznánk és olcsobb lenne pl a kenyér? Az oroszoknak, a cseheknek a románoknak eladjuk utánna meg spanyolbol meg az olaszoktol meg kinábol veszük. Ebben mi az üzlet? Az hogy pár ember nagyon gazdag lesz belöle ugyan ez vonatkozik a gyogyszerekre is. És hogy ne menjünk meszire H1N1. kedves feleségem talált egy érdekes cikket ezzel kapcsolatban.
Találtak egy halotat valahol aki már nagyon régen halott volt de nem is ez a lényege hanem hogy valami speciális betegségben halt meg! Erre lecsapőott az usa és kiakartak fejleszteni belöle valamijen biofegyvert de nem ugy jött össze a projekt ahogy akarták és valami más lett belöle a H1N1 elödje utánna meg mutálodott és állitolag valaki kihozta a laborbol e virust. Nah majd szolok az acconynak hogy mutasa meg a linket nekem és beteszem ide.
Kérdezem én mire is volt ez jó? Szerintem azért hogy az ez elleni vakcinát megvegyék az emberek, és egy két ember marha jol kaszáljon rajta.
Kérdem én akkor nem a legnagyobb üzlet a gyogyszeripar?
szerkesztve: endersson::2009.12.21 11:56:50
Author by Endersson
kozmami
user_avatar
Vizsla rajongó
2009.12.21 11:41:39
Én csak azt nem értem, hogy a VITAMINban mit keres állati fehérje?
Habár, minket embereket is mérgeznek, akkor mit várok? Nagy biznisz a betegség.
Betyár, 2009-04-18
endersson
user_avatar
Gazdi
2009.12.21 11:35:05
kozmami:
Vale, biztos vagyok benne, hogy a Betyár nem a vitaminok miatt lett beteg. Imádja a hideg pocsolyákat (inni is meg belegázolni is), meg a Dunát is megjárta egyszer egy kutyával való játék hevében. Mire kimondtam volna, hogy nem, addigra hasig bent voltak. Hiába a nagybratyód ebének a példája, ő egy edzett munka kutya volt, mi meg csak néha arra járunk sétálni. Szerintem várható volt, hogy nem ússza meg megfázás nélkül. Első jelre vittem is orvoshoz. Szerencsére már jól van.

Sajnos én hallotam ilyet!!!!
2002-ben kb március vagy áprilisban igen sok vitamint kivontak a forgalombol mert megfeltözödött a gyárban. Mielött kötekedés jönne itt gyorsan le is irom hogy állati fehérjéket tartalmazó vitaminrol volt szó és nem kristály alapuakról.
Már nem is tudom pontosan hány tonnát vittek elégetni de pikk pakk kivonták öket a gyogyszertárakbol. De szerintem ez nem jellemző minden nap.
Author by Endersson
kozmami
user_avatar
Vizsla rajongó
2009.12.21 10:56:36
Vale, biztos vagyok benne, hogy a Betyár nem a vitaminok miatt lett beteg. Imádja a hideg pocsolyákat (inni is meg belegázolni is), meg a Dunát is megjárta egyszer egy kutyával való játék hevében. Mire kimondtam volna, hogy nem, addigra hasig bent voltak. Hiába a nagybratyód ebének a példája, ő egy edzett munka kutya volt, mi meg csak néha arra járunk sétálni. Szerintem várható volt, hogy nem ússza meg megfázás nélkül. Első jelre vittem is orvoshoz. Szerencsére már jól van.
Betyár, 2009-04-18
Gica
user_avatar
Vizsla rajongó
2009.12.21 08:52:23
Az már régen rossz, ha egy véleménykülönbséget valaki rosszindulatnak meg fikázásnak él meg. Ez már nem az első eset... emotions
Vale
user_avatar
Vizsla rajongó
2009.12.20 17:15:21
Engem ez:
"Itt a tél részben jó és részben nem olyan jó. Sokan el vannak tévedve mikor azt hiszik hogy ijen időben futatják a kutyát! MINIMÁLISAN szabad csak futatni ijen hidegben a vizslákat."
és ez:
"Beszéljünk CSAK a magyar vizsláról. "Ne futtassunk rossz időben": Akkor szerintem a magyar vizslát törölni kéne a kutyafajták közül. Mivel a vizsla munkakutya (sajnos egyre többen nem foglalkoznak ezzel)...Megemlíteném hogy az általad írtak találóak egy nagyváros 10. emeletén tartott kutyára aki alig bírja el a saját testsúlyát és az első harmat elviszi. Aláírom ezekre a kutyákra alkalmasak az általad írtak (folyamatos fűtés, ehhez szokik a kutya stb.)

Véleményem szerint helyes tartási körülmények között a vizsla a legegészségesebb fajták közé tartozik."-késztetett írásra.

Sztem sem Csabi sem más,sem én nem írtunk semmi rosszat,amit Neked magadra v. a kutyádra kéne venned.Ahogy a többiek is írják...beszélgetünk,megvitatjuk a dolgokat.

ON:
Ezekkel a betegségekkel kapcsoltaban(megfázás,ilyen-olyan gyulladás torok gyulladás)azt vettem észre(és ez tényleg csak egy észrevétel),hogy azok a vizslások,akik adnak vitamint a "gyereküknek"emotions,azoknál vettem észre ezeket a megfázós,gyulladásos betegségeket.
Én már írtam korábban is máshol,h nem adtam a kutyának semmi vitamint...szerdáig.Az allergián kívül semmi más baja nem volt még..le is kopogtamemotions.
Tehát ezek az immunerősítők,akkor milyen immunerősítők,ha kutya beteg lesz mellette?
A mi allergiánk is olyan rossz,de ezek is teljesen elszomorítanak.
Tény,h ezek nem a gazdik miatt vannak,hanem azok miatt akik ész nélkül szaporítják ezt a történelmi és csodás fajtát.
Megint csak nagybaratyomhoz tudok visszatérni.Voltam vele egyszer kacsa vvadászaton.Meglőtte a kacsát az be esett a nádba,a kutyát utána küldte,de az nememotions.eltelt kb. 1óra és megjöttemotions.Tiszta sár volt és remegett,kiedrült,h ott volt pont egy mocsaras rész és a gazdájának vadászó vizsla addig küzdöttt a mocsárba míg ki nem vitte a kacsát.
A lényeg az,h egy órát szenvedett a kutya a hasonló hidegben és semmi betegsége nem lett.Pedig az öreg még prémium tápot sem adott a kutyáinak és mindegyik 14-15 évet élt meg.A mostani..utolós pl. most 15 éves,de már nem sok van neki hátraemotions emotions
szerkesztve: Vale::2009.12.20 20:08:34
ririni
user_avatar
Fórum tag
Hozzászólások száma: 211
2009.12.20 17:10:29
Nem bántásból ír senki sem, én is így gondolom. emotions
Beszélgetünk csak. emotions
zzeldi
user_avatar
Fórum lakó
Hozzászólások száma: 356
2009.12.20 16:53:28
Csatlakozom Kozmamihoz, tényleg senki se akar bántani, csak eszmét cserélünk. Mindenki elmondja mit tapasztalt vagy hallott, majd utána mindenki eldöntheti maga, hogy ő mit tart követendőnek és mit nem.
Minél több vélemény hangzik el annál jobb.
http://kutyafuttato.blog.hu/
kozmami
user_avatar
Vizsla rajongó
2009.12.20 16:30:59
Talán mert még közülünk nem volt senki kutyájának ilyen baja. Nekünk torokgyuszink volt, azt említettem is.
Amúgy megnézheted bármelyik topikot, mindenhol elkanyarodik a téma.
Beszélgetünk.
Húzd már be a tüskéidet és engedd el magad! Nem ellenségek közt vagy, hidd el.
Betyár, 2009-04-18
endersson
user_avatar
Gazdi
2009.12.20 16:26:18
amiota megynitottam e topicot csak a fikázás megy és az okoskodás és az egész nem is arrol szol amit szerettem volna! szal én is akkor ezt csinálom és semmijen dolgot segitség gyanánt nem irok majd.

irtam hogy azt a réteget céloznám gondolataimmal és irásaimmal aki buta és nem ért hozzá vagy bármi. erre csak olvasuk végi ezt a topicot nem ám hogy valaki irna valami hasolot hanem arrol szol már amiröl nem is kellene hogy szoljon.

Azt pl senkitöl nem hallotam hogy pl nekem is volt ijen, és ijen gyogyszert kapott rá vagy legalább valami hasolló.
Author by Endersson
Kata
user_avatar
Vizsla rajongó
Hozzászólások száma: 793
2009.12.20 16:15:57
Miért az előző hozzászólásból mit éreztél bántónak?
endersson
user_avatar
Gazdi
2009.12.20 16:10:42
Szerintem a közeljövöben áttérek a CSAK olvasásra!
Author by Endersson
kozmami
user_avatar
Vizsla rajongó
2009.12.20 16:04:57
1. Srácok! Senki ne vegye a másik ellen-véleményét kritikának! Beszélgetünk és természetes, ha vannak eltérő vélemények, különben halál unalmas lenne az oldal, talán már nem is élne ennyire.

2. kicsit kezdek tényleg összezavarodni, hogy akkor most mit csináljak. Talán azt amit eddig. Végül is semmi baja nincs a kutyunak, csak a múltheti betegség kicsit bezavart nála, de már jól van. Vitamint kap, de semmi extra (panzi multivitamin, csonterősítő tabletta kölyök kutyák részére) Egyébként ezt sem úgy adagolom, ahogy a dobozon van, mert gondolom a junior tápokban eleve benne vannak az ilyesmi dolgok, ez csak amolyan plussz. A C-vitamint fogja kapni, a többit még meglátom. Úgy tudom azt sem kell folyamatosan adni, hanem kihagyásokkal.
A B6 vitamin tényleg hatással van az étvágyra, más kérdés, hogy elsősorban nem azért kapja az illető. Én pl. hányingerre szedtem. Egy időben nagyon rosszul tűrtem a BKV -t, és ha rámjött a rosszullét, akkor bekaptam egy B6 -ot. A rosszullét elmúlt, de mire hazaértem farkaséhes lettem. A barátnőm terhesség alatt szintén a hányingerre kapta, de figyelmeztette a doki, hogy kajás lesz tőle. Szóval lehet, hogy nem az étvágygerjesztés a fő profilja a B6 -nak, de ez is vele jár. emotions

Kedves Endersson! Eleinte nekem is volt olyan érzésem, hogy mindenki engem zrikál és kritizál, de aztán elkezdtem onnan nézni a dolgot, hogy tényleg csak jó szándékból írják a skacok a tanácsaikat, ami aztán időnként ellenkezik mások vagy az én véleményemmel, de hát sokan vagyunk, nem lehetünk egyformák.
Én mindenkinek köszönöm, hogy segíteni akar.

Úgyhogy szerintem, ha a továbbiakban is vannak hasznos tanácsaid, ne fogd vissza magad. Legfelljebb elvitázgatunk rajta pár napig, a lényeget leszűrjük, majd lerágott csont lesz és új topik jön. emotions
Betyár, 2009-04-18
Andy360
user_avatar
Új gazdi
Hozzászólások száma: 10
2009.12.20 14:58:42
A vizslák között a legintelligensebbnek mondható, a gazdájához leginkább kötődő legsokoldalúbb kutya. Szépségével, ragaszkodásával bárkit képes azonnal levenni a lábáról. Nyugodt vérmérsékletű.
Rövid szőre és barátságos természete miatt bátran ajánlható lakásban tartásra is. Kifejezetten jó indulatú, kissé érzékeny lelkületű, a durvaságot nem viseli el. Nagyon játékos, imád dolgozni, vadászni. Rendkívül nagy a mozgás igénye. A vadász szájhagyomány szerint " a Német Vizsla magának vadászik, míg a Magyar Vizsla a gazdájának ". Szeméből melegség és szeretet árad. Lehet, hogy kedvenc fotelunkat elorozza, de higgyétek el nem fogtok haragudni érte. Az is lehet, hogy a betörőt nem fogja elrettenteni, de őt nem is ezért tartjuk.Szerintem egy topik arra való hogy emberségesen megbeszéljünk dolgokat,nem sértegetni másokat.Valószínű mindenki a saját kutyájához ragaszkodik a legjobban.Nem árt el gondolkodni,mindenki induljon ki magából,és utána alkosson véleményt!!Pedig nagyon jó ez az oldal,gyönyörű kutyák,oda adó gazdikkal. emotions emotions
Matyi
Vale
user_avatar
Vizsla rajongó
2009.12.20 14:51:24
endersson:
csak nyitok egy topicot hogy segitsek azoknak akik nem vágják és mások egyböl jönnek okoskodni meg szt hiszik jobban vágnak mindent és ez boszantó kicsit! Ha enyire tudják a dolgokat akkor ök vajon miért nem nyitnak ijen topicot és miért nem segitenek????????

az utolsó kb 6 hozzászolásban csak a fikázás meg az okoskodás megy semmi más. Bár ezt a legkönyebb!

Most ez komoly...Te most mindet magarda veszel??
Mindenkinek van véleménye és lehet is.
Ha ez nem tetszik akkor ne írj vissza ennyi.Előtte meg írtunk arról,h ki hol mozgatja kutyáját és Te azt is magadra vetted sok ?-jellel.
Az meg,h nyitottál egy topikot nem azt jelenti,h más véleményét semmibe kell venni.
Igenis vannak olyan dolgok az írásodban ami sztem egy nyugdíjas néni tacskó-puli keverék kutyájára igaz,aki úgy néz ki mint egy hordó.Vagy egy yorkira v. chiwawa-ra meg mituomén milyen elmes kutyákra.
Ha Én most új vizslás lennék,és olvasnám ezt a topikot akkor egyből ráparáznék,h mikor kap tüdőgyuszit a kutyám ebben a hidegben.Mert így jött le a az egész.
Nem okoskodás van sztem,hanem hozzászólás.Örülj neki,h él a topikemotions.
A másik meg az, nem eltérés van tőle,hanem a részleteket elemezzükemotions.
Pl. téli, panel kutya mozgatás,külvárosi/kertes kutya mozgatás,vitaminok...ezek mind szerepelnek az írásodban.
szerkesztve: Vale::2009.12.20 20:10:37