Ancsibuci
user_avatar
Gazdi
Hozzászólások száma: 62
2012.07.17 13:15:11 Idéz
A tklásszal az a baj hogy bekerülhet a véráramlatba és képes végighatolni a testen!Nekünk gennyes volt a lába ott ahol bement,és napi 3szor kellett fecskendezni a sebbe azt hiszem Hyperolt és helyrejött 1 hét alatt! emotions
Lejlácska
Ancsibuci
user_avatar
Gazdi
Hozzászólások száma: 62
2012.07.17 13:08:04 Idéz
Lona nem semmi ez az egész!Na igen ha egy vizsla párt alkot annak hihetetlen ereje tud lenni!!Méghogy nem beszélnek de jobban tudják mi baja lehet a másiknak szavak nélkül is!Ez az igazi nagy csoda!!!Édes kis Basa vigyázz a gallyakkal!!!
Lejlácska
márti70
user_avatar
Fórum lakó
Hozzászólások száma: 359
2012.07.16 17:42:42 Idéz
Ha tényleg toklász, akkor azt ki kell szedni. A toklász egyre beljebb megy, ki nem jön magától emotions
Pest megye
gyenis diána
Új gazdi
Hozzászólások száma: 1
2012.07.15 23:18:50 Idéz
nagyon örülök,és remélem megtaláltam a megoldást vizslánk betegségére,mert állatorvosunk sajnos nem tudott segíteni kutyusunk baján.Ez aToklász nevezetű szörnyeteg a mi kutyánk orrába is betalálhatott.A probléma az,hogy sokat tüsszög ezáltal sokat vérzik az orra,és horkoló hangot adat ki magából.A röntgen tumort nem mutatott ki,túl vagyunk egy 10 napos antibiotikum kúrán,de a panaszok nem szűntek.Kérdésem,hogy a toklász nevű lény okozhatja e a panaszokat.Ha igen kérnék tanácsot mi tévő legyek.Hálás köszönet mindenkinek aki segít.
Diána
kozmami
user_avatar
Vizsla rajongó
Hozzászólások száma: 1905
2011.04.16 00:02:18 Idéz
bujjbejancsi=toklász??? emotions Hálistennek, hogy kiszedték és nem lett baj belőle!
Betyár, 2009-04-18
Lona
user_avatar
Fórum tag
Hozzászólások száma: 176
2011.04.15 18:11:38 Idéz
Köszönjük szépen,a Basa teljesen meggyógyult!
De viszont tegnap Pacát kellett a dokihoz vinni,,,előszeretettel fúrkózik bele a lovak szénájába,és belebújt az orrába egy száraz bujbejancsi!!!Tüsszögő rohamot kapott,természetesen mi nem bírtuk kiszedni,,,mert oly alattomos,ez a fránya bujbujjancsi,hogy csak befele tolat,,,viszont kifele az istenért sem !!! De a doki kiszedte !
Milva
user_avatar
Fórum lakó
Hozzászólások száma: 352
2011.04.14 08:18:50 Idéz
Te jó ég, Lona! Nem semmi! Az a lényeg, hogy a vége jó. Gyors gyógyulást neki!
Zénó - 2010.05.14. Győrújbarát
torpedrew
user_avatar
Fórum lakó
Hozzászólások száma: 456
2011.04.13 19:47:33 Idéz
Örülök, hogy szerencsés vége lett a történetnek! emotions Remélem azóta meggyógyult Basa! Pacának meg egy jó nagy ölelés jár, a törődésért! emotions
Félix 2010. 06. 11.
Lona
user_avatar
Fórum tag
Hozzászólások száma: 176
2011.04.11 20:25:05 Idéz
Pont egy hónappal ezelőtt történt az eset, ami hihetetlen,de mégis igaz.
Esteli megszokott sétánk a kutyusokkal. Volt ám kergetőzés, ugrabugrálás, szimatolás! Már besötétedett, mikor szólt a füttyszó,irány haza ! Arra lettünk figyelmesek hogy Basa le van lassulva és öklendezik.Simogatás közben vettük észre hogy felül a nyaka tájékán,valami kemény dolog kiáll a bőr alatt vagy 3cm magasan.Siettünk haza hogy jobban átnézzük mi a fene lehet az ott.Szedte a lábát ő is, furcsán előre tolt fejjel, néha öklendezve.Haza érve tüzetesen átvizsgálva láttuk hogy igen nagy a baj, arra tippeltünk hogy útközben csontot találhatott amit rosszul nyelt le,és átszúrta a nyelőcsövét. Nem vérzett,.
Azonnal hívtuk a dokinkat,aki az elmondottak alapján közölte velünk,meg kell röntgenezni,mi lehet ott,és műtét lesz a vége.Pár perc alatt lebeszélte egy Orosházi állatklinikával, bár este 9 óra,+1 óra oda az út,fogadnak minket,induljunk azonnal .Kutyánk jól viselte az utat,mint aki tudta,azért visszük hogy segítsenek rajta !
DR Muntyán János megvizsgálta,majd két irányú röntgent akart készíteni,ami persze altatás nélkül nem sikerült. A Basám szép lassan elaludt.
A szájába nézve láttuk hogy a szájpadlása mögött,szúrodott be az a valami,s ment keresztül a nyak izmain.Nagy megkönnyebbülés volt hogy nem a nyelőcsöve sérült,mert az végzetes is lehetett volna számára. A röntgen felvételen semmi árnyék nem látszott,így azt tudtuk hogy nem csont,hanem műanyag,vagy fadarab. Közben megérkezett a mi dokink is,kíváncsi volt az eseményekre.Rendes volt tőle,onnantól ő is segédkezett,a két doki izgatottan dolgozott.
Nem volt mit tenni,borotválás,,a doki kétszer cserélt pengét,mondván /A jó erős vizsla szőr /
Elkezdődött a műtét,mely több mint egy órás volt. A felmetszés után láttuk csak meg hogy mivel is van dolgunk..Egy ujjnyi vastag 20 cm hosszú nyárfa gally volt a ludas !!!Számítani kellett arra hogy a sebben maradó kéregdarabok nehezítik a gyógyulást,fertőzést okozhatnak,.Fertőtlenítés és kitakarítás után a doki bevarrta a sebet,s beültetett egy csövet amin a genny és a szennyeződések távozni tudnak. A szájába lévő lyukat is 3 öltéssel levarrta.Mindenki megkönnyebbült,következett az ébredés,az viszont szőrnyű volt!! Epilepsziás rohamot kapott,a hosszú mély altatás miatt,amit a doki azonnal egy szurival csillapított. Végre a Basa magához tért.
Úgy éjfél fele értünk haza,Basa kábulatban volt. A párom behelyezte az alvós helyére / Természetesen az ágyunkba /,,lehetett érezni hogy megnyugodott /Végre itthon vagyok !/,,el is aludt.

Csak hogy a történet nem ér itt véget!
Paca,a dalmata barátja,érdeklődő figyelemmel kísérte végig,mi történik Basával.Mintha tudná,,most hagyni kell őt pihenni !!!Másnap egész nap aludt,egy nyuszögést nem ejtett,nem volt ereje felállni,olyanokat sóhajtozott... átéreztük a fájdalmát! Paca 20 percenként odasomfordált,de csak tisztes távolságból figyelte őt .!!
Estére megérkezett a mi orvosunk,kapott egy csomó szurit,fájdalom és gyulladáscsillapítót.Az volt a baj hogy nem akart inni,féltünk hogy infúzió lesz a vége,.Nem volt mit tenni,,fecskendőbe víz,lassan csöpögtetve,be a szájába,,szegénykémnek minden korty,egy nagy fájdalom..lehetett hallani,,nagy kínok közepette,ahogy nyel,,Iszonyú fájdalma lehetett !De egy pár korty lecsúszott,végre !
Egy óra múlva húslevet próbáltunk tányérból,,semmi,nem volt hajlandó!
Bezzeg a Paca,,kapott ám az alkalmon ,gondolta ha neki nem kell,,kilefetyelem én,,! És akkor jött a csoda !Basa felállt ,odasétált a tányérhoz,és közösen kilefetyelték a levest!Örömünkben kaptak még egy nagy tányérral! Onnantól gyors felépülést produkált,,igaz 4-dik nap reggelre,kikaparta a csövet magából,de észre vettük hogy Paca előszeretettel tisztogatja,nyalogatja a seb környékét.Mintha Basa mondogatná ( jaj ez olyan jó, még egy kicsit ).
Hihetetlen volt, de Paca nagyban közrejátszott Basa gyógyulásában és a seb fertőzése megakadályozásában. Azóta jól van, nől az erős vizslaszőr a nyakán és a heg is alig látszik már. Azért még mindég hihetetlen hogyan fúródhatott be a száján keresztül a gally darab, ( ugrás közben a földre érkezésnél ??? )A hideg ráz most is, ha gallydarabbal szaladgál, de hát ő egy vizsla.