BKornél
user_avatar
Fórum tag
Hozzászólások száma: 175
2019.03.20 19:16:24 Idéz
Kedves Kati és Marco!
Hát sajnos még nem vagyunk egy kutyabarát ország, van javulás, de sok időt vesz igénybe, amíg igazi változás lesz. Szerencsére jön a tavasz, egyre nagyobb sétákat lehet tenni, és ráadásul a napok is hosszabbodnak, így este is kellemesebb lesz a séta. Valószínűleg amikor jöttök, akkor még jobb lesz. Cseles még mindig nem komolyodik, igazi energiabomba, folyamatosan járőrözik, minden kutyához oda kell mennie, igazi barátkozós kutya. Bár azt veszem észre, hogy ha valaki hasonlóan nyüzsgős, mint ő, akkor azt nem szereti. Van itt egy fiatal labrador, amelyik egyből körbeugrálja, nyalogatja, nem hagyja nyugton, ma reggel már ráugatott. Ilyen, amikor akasztják a hóhért emotions
Jó időt kívánok nektek majd a nyaraláshoz, hogy tudjatok nagyokat kirándulni.
Luppa-Vadász Dió, XII. kerület
kati
Vizsla rajongó
Hozzászólások száma: 2107
2019.03.10 05:54:55 Idéz
Kedves BKornél és Cseles!

Remélem jol vagytok a tuneményes "kis" magyar vizsivel ! Képzeljétek, hazautazunk 10 napra àprilisban! Ugy alakult,hogy csak most tudunk jonni, és végre! sikerult szàllàst talàlni, ahol elfogadjàk Marcot! Nem volt konnyu, otthoni vàlaszok: mit szol a tobbi vendég, aztàn nem akarnak kutyaszort, stb stb.Lakàsban kutya? Voltak olyan panziok Bukon, nem is vàlaszoltak, Koszeg is elég nehéz dolog volt, igy egy kozeli falucskàban Koszeg és Szombathely kozott Lukàcshàzàn egy vendéghàzban elfogadtak bennunket! Hogy tudjàtok, ha erre jàrtok. Màr kezdtunk lemondani az utazàsrol.Elso nagy utazàs Marcoval, majd beszàmolunk rola !
Szép vasàrnapot, hatalmas sétàt Cselessel!

Kati
kati
Vizsla rajongó
Hozzászólások száma: 2107
2019.01.31 19:23:10 Idéz
Kedves BKornél és Cseles !Vidàman olvastam soraidat, Cseles vigan megunnepelte szulinapjàt! emotions De dràga lehet ! emotions Igazi elevenség o is! Epp kaptam mailt a pàrizsi magyar vizslàsok mentojétol, hogy egy 3 évesnek kell surgosen ideiglenes csalàd, aztàn megy véglegesen Belgiumba.Elfelejtette megirni, hol a kutyus, hisz màr 2 esetben is elmentunk megnézni, sétàltatni magyar vizsit, csalàdot segitettunk keresni, egyik Genf mellett, màsik a Juraban volt.Baràtom mondta is, még,jo,hogy" csak "200 km-rekre megyunk.
emotions Marconak kitalàltuk, hogy agility kell az elevensége miatt.Aggodtunk, ki fogja vezetni (mi màr ehhez idosek vagyunk), baràtom vàllalkozott,de csak menni kellett, a terep megismerése miatt.Az alagutba fejtorés utàn, hogy menjen be,odaszaladtam a kijovo nyilàshoz, "bedugtam" a fejemet és hivtam emotions Jott àm! De tobbet nem megyunk, rengeteget kell a sorunkra vàrni, hogy 3szor sorra kerult, 3 oràt toltottunk ott,persze màs kutyusok is voltak! :-Udv Nektek, Cselesnek nagy simi utolag is a csodaszép szulinapra! emotions
BKornél
user_avatar
Fórum tag
Hozzászólások száma: 175
2019.01.06 13:53:21 Idéz
Kedves Kati és Marco,
Köszi a jókívánságokat!
Sajnálom ami Marcoval történt, az a baj, hogy sok felelőtlen gazdi van, illetve sok gazdinak nem is való kutya, vagy nem jó kutyát választ.
Cselesnek ma van a 3 szülinapja, bár nem látszik rajta emotions
12.28-án voltunk karácsonyi bulin, amit a tenyésztője szervezett, 14 vizsla volt. Cselkó ráállt az egyik vizslalányra, 1,5 órán keresztül zaklatta. Nem lehetett bírni vele, szerelmes lett. Azt hiszem, hogy idén nyisszantás lesz, megbeszéltük a tenyésztővel is.
Ez a téli, nyálkás, nyirkos időszak a legrosszabb, jó lenne, ha már itt lenne a tavasz.
Luppa-Vadász Dió, XII. kerület
kati
Vizsla rajongó
Hozzászólások száma: 2107
2019.01.01 18:02:55 Idéz
Kedves BKornél és Cseles !

Koszonjuk a jokivànsàgokat ! Mi is boldog, szép 2019-es uj évet kivànunk Nektek!Tovàbbra is sok oromot Cselessel!
Nàlunk Marco egy josàgos kis sajtkukac.Nagyon baràtsàgos minden kutyàval,mindegyiket rohan udvozolni.Igaz, multkor poràzon volt, és egy "malinois"belga juhàsz (itt nagyon rossz kezekben vannak!) ràugrott és felszabta a jobb fule belsejét, baràtom rugàssal tàvolitotta el a kutyàt, persze eltuntek a "gazdàval", nekunk àllatorvos 6 oltéssel a Marco fulében.Orok torténetek sajnos. Rudy hiànyzik,ahol piknikezni voltunk még vele is, képtelen vagyok visszamenni, annyira fàj,hogy nincs velunk.Itt az ido borus, hideg nincs valojàban,igyekszunk minél tobbet kint lenni Marcoval.
Mégegyszer is BUEK !


Kati
BKornél
user_avatar
Fórum tag
Hozzászólások száma: 175
2018.12.24 08:12:48 Idéz
Kedves Kati és Marco,
Boldog, békés karácsonyt, és felhőtlen, sikerekben gazdag új évet kívánok Nektek!
Itt sajnos elég gyatra idő lett karácsonyra, 1 hete még hó volt, de mára elolvadt, most éppen az eső esik. Amúgy Cseles még mindig lüke, de szerencsére minden oké. Nálatok mi újság? Marco hogy van?
Luppa-Vadász Dió, XII. kerület
kati
Vizsla rajongó
Hozzászólások száma: 2107
2018.10.05 07:55:46 Idéz
Kedves BKornél! Koszonjuk vigasztalo szavaidat, ilyenkor sokat jelent ! Rudy nagyon hiànyzik, bàrmerre jàrunk, sirni tudnék,hisz mindenhol velunk volt, ballagott mellettunk. Nehéz, ugyanakkor Marco-val kell foglalkoznunk,aki akaratlanul is Mr Bean, ha godor van a foldon, akkor o lép bele stb.Kint hiperaktiv, igy màr 3szor vittuk dokihoz, fàjdalomcsillapito, majd scanner késobb, stb.Talàlkoztunk egy gazdival, javaslatàra elvittuk tolunk 80 km-re egy kisvàrosba, egy dokihoz, aki szereti az àllatokat,nem csillogo luxusklinikàn van, aki idot toltott vele, velunk, és megmagyaràzta, hogy az 1 évi bezàrtsàg, alig mozgàs miatt az izmok melletti szovetek (vmi ilyesmi)elveszitették rugalmassàgukat,és mivel fut, mint egy versenylo,hematomàk képzodnek rajtuk.O maga csinàl szereket, csak novényekbol, és injekcioban kell neki beadni 2 naponta 3 hétig, aztàn visszuk ellenorzésre.Az injekcio "kis gondot" okozott, baràtom vàllalkozott beadàsàra, persze eloszor a doki elott,Marco erre kicsit felnyikkant, de azota semmi gond, remekul boldogulnak. emotions Remélem Ti jol vagytok, Cseles is remekul! Dràga magyar vizsla emotions Szép napot!
Kati, Jlouis, Marco
BKornél
user_avatar
Fórum tag
Hozzászólások száma: 175
2018.09.08 20:35:29 Idéz
Sajnálattal olvastam leveledet, fogadd őszinte részvétem! Ilyenkor nem lehet mit írni, sajnos tudom milyen, semmi nem tudja pótolni azt az űrt, amit maga után hagy egy ilyen csodálatos lény. Sok erőt kívánok, idővel enyhűl a fájdalom. Gondolom Marco is keresi a kis Barátját... Sokat legyetek vele, az mindenkinek jót tesz. Kitartás!
Luppa-Vadász Dió, XII. kerület
kati
Vizsla rajongó
Hozzászólások száma: 2107
2018.08.30 05:20:39 Idéz
Kedves BKornél, sajnos szomoru hirem van, kedden Rudy meghalt.Vasàrnap délutàn rosszul lett, és megàllt az orvosi tudomàny. Nagyon, nagyon szomoruak vagyunk, mert elveszitettunk egy dràga lényt, aki nekunk rengeteget adott, sokat tanultunk tole az életrol!Remélem o is szerette az életét velunk. Borzaszto a hiànya, minden rà emlékeztet,a gyonyoru egyutt toltott majdnem 14 évre, csodàlatos kutyusunkra.
Vigyàzzatok Magatokra, Cselesre!

Kati, Jean-Louis
kati
Vizsla rajongó
Hozzászólások száma: 2107
2018.04.10 18:33:32 Idéz
Hello BKornél és Cseles! Orulok,hogy jol vagytok, Cseles is vigan szaladgàl, amikor nem pakol! emotions Nàlunk Marco volt pakolos kezdetben,aztàn vàltott, a kanapé és a fotelvédohuzatokat szaggatta szét, nem gyoztunk venni,mielott azoknak esne! emotions Adok neki vmi novényi stressz oldot, Ananxivia a neve.Nem tudom hatàsos -e, engem "megnyugtat".Aranyos, meg kellett menteni,nagyon rossz borben volt. Rudy hétfon volt a szokàsos vérvételen, minden ok ezen a téren, de a rossz hir, a làbacskài!A dr-no kérte,hogy alkalmakként max. 20 percre vigyuk le, nagyon fàradt (14 éves lesz), nem bir tobbet a làbain àllni.Otthon elsirtam magam, ismét szembe kell néznunk a megvàltoztathatatlannal! 14 éve hu tàrsunk mindenben, nagyon nehéz!
Ti màr tervezitek a nyarat ? Szeretnénk hazamenni, a szabadsàgom màr meglesz, de màs gondjaink vannak, és nem tudjuk Rudy birnà-e a hosszu utat?! Marco az autoban katasztrofa, mint a sajtkukac...

emotions Vàrjuk hireiteket! Kati Rudy, Marco
BKornél
user_avatar
Fórum tag
Hozzászólások száma: 175
2018.04.01 08:14:02 Idéz
Szia Kati, Rudy és Marco! Az biztos, hogy Rudyt is fiatalítja az energiabomba Marco. Szuper, hogy jól kijönnek egymással. Szerencsére jön a tavasz, biztos Rudynak is jobban fognak esni a séták.
Nálunk is nemrég volt probléma egy agresszív kutyával pár utcával lejjebb, mi csak a médiából hallottunk róla, hogy egy tacskót tépett szét egy másik kutya. Az a baj, hogy ez mindig a gazda felelőssége, ha ilyen vadállattá válik a kutyája, aztán mégis a kutyán csattan az ostor. Bárkinek lehet kutyája, akár több is egymás után, teljesen mindegy, hogy hogyan neveli/vagy éppen nem neveli.
Mi is várjuk a jó időt, mostanában nagyon sok a csapadék, így minden tiszta sár. Cseles növöget, de nem nagyon komolyodik, olyan kis lüke még mindig. Azért apró jelek vannak, pl. már nem csukjuk be a szobaajtót amikor itthon hagyjuk egyedül, már nem csinál csatateret.
Lassan itt a nyár, mentek valamerre?
Luppa-Vadász Dió, XII. kerület
kati
Vizsla rajongó
Hozzászólások száma: 2107
2018.03.20 08:21:36 Idéz
Szia BKornél és Cseles !
Reméljuk jol vagytok emotions mi az utobbi idoben lotottunk-futottunk (baràtom àllàst vàltoztatott), és persze a két kutyus is idot igényel emotions Rudy tundéri (néha nevelgeti Marco-t), de sajnos egyre fàradtabb, a làbacskài rogyadoznak!Hidegek voltak, nem sokat tudtunk kint lenni vele, most talàn le tudunk vele ulni, pihenni!Az izmaibol veszitett,gondban vagyunk,mi lenne az ideàlis neki.Marco eleven, akkora szerencse, hogy hivàsra vissajon,kutya, akàrmi van, kivéve labdat,frizbit!Ami tilos neki, mult héten a tobbi kutyàval jàtszott, màsnap àllatorvos, gyulladàsgàtlo, doki mondta frizbinek,labdànak vége.Alt.du. dolgozok, délelott vmelyik pakba megyunk sétàlni (o szaladgàl ), ott a gondok a vérmes kutyàk! Rengeteg az araboknàl a belga juhàsz (rendorkutya, nagyon értelmes),nàluk vérebnek hasznàljàk, multkor a parkban egyik megolt egy màsikat, a 12 éves egyugyu arab gyerek is azzal "sétàl", aztàn a szerencsétlen husky-knak is "leàldozott", ok is ezeknek a kezei kozott vannak, és rém gonoszak, ugye a staff-hoz engedély kell...Félelmetes!
Vigyàzzatok Magatokra, mit csinàl mindig Cseles?

Szép napot!

Kati
BKornél
user_avatar
Fórum tag
Hozzászólások száma: 175
2018.01.07 20:26:09 Idéz
Köszi Kati a jókívánságokat, Nektek is nagyon boldog új évet kívánok, jó sok időt tudjatok tölteni Rudyval és Marcoval. Akkor lenne sok időtök igazán, ha eltudsz menni nyugdíjba emotions
Cseles tegnap lett két éves, hát nem látszik rajta... olyan kis lüke, de annyira kis szeretetbomba, úgy örül mindenkinek, kutyákkal is olyan barátságos, nagyon jó természete van.
Bízom benne, hogy Marcoval minden rendben lesz, és igaza lesz a dokinak, erősödnie kell csak. Rudynak és Marconak is nagy simi emotions
Luppa-Vadász Dió, XII. kerület
kati
Vizsla rajongó
Hozzászólások száma: 2107
2017.12.30 15:25:14 Idéz
Biztosan szépen teltek a karàcsonyi unnepek gazdiknak, vizslàknak! emotions
Mi is boldog Uj Evet kivànunk a "vizslàsoknak", hogy 2018 hozzon sok oromet veluk, legyenek, legyunk jo egészségben! emotions Minél tobb idot tudjunk a kutyusainkkal tolteni! Jo lenne idén nyugdijba mennem, dehàt ez még kérdés emotions Rudy egy dràga lény, komotosan ballag, januàrban kell a gyakori vérvételre vinni a gyulladàsgàtlo miatt.Marco szaladgàl, de épp azt vettem észre,hogy az egyik làbàt néha fàjditja, az àllatorvos szerint mert sovàny még mindig (21 és fél kilo, neki kb 23 kg lenne a normàlis), az izuleteivel lehet valami, vàrjunk vele febr-ig, az oltàsait akkor kell megcsinàlni. Persze én rogton aggodok... emotions
BKornél Nektek is egy nagyon szép uj esztendot kivànunk, Cselesnek egy nagy simi a fejecskéjére! Vàrjuk hireiteket! emotions
BKornél
user_avatar
Fórum tag
Hozzászólások száma: 175
2017.12.25 18:33:30 Idéz
Boldog Karácsonyt minden Vizslának és Gazdinak!
Luppa-Vadász Dió, XII. kerület
kati
Vizsla rajongó
Hozzászólások száma: 2107
2017.11.30 18:10:15 Idéz
Szia BKornél, Cseles ! Orulok, hogy jol vagytok, Cseles is vigan szàguldozik! Igen, nagyon lehet oket szeretni, mindent értenek,tudnak! Eleinte osszehasonlitottam Rudyt, Marcot, ugyanazt vàrtam Marcotol, amilyen Rudy!Baràtomnak igaza van nem szabad oket hasonlitgatni,és valoban orulok Marconak, de be kell vallanom, nincs meg az a komplicitàs, ami Rudyvel, Rudy mindent tud, amikor szomoru vagy azt is, ugy,de ugy tud nézni, a lelke benne van, szerintem a magyar vizsla minden vizsla felett van.Még egy ilyen kutya nincs!Marco is aranyos, hebrencs, engedelmes, lazàbb, mint Rudy, talàn késobb jobban érzem majd vele is,hogy egy csalàd vagyunk, hisz még csak 4 honapja van velunk, és orulok,hogy megmentettuk, olyan joizuen alszik a kanapén! emotions
BKornél
user_avatar
Fórum tag
Hozzászólások száma: 175
2017.11.23 22:05:52 Idéz
Szia Kati, Rudy és Marco! Először is boldog születésnapot Rudynak! Ezek az egymás közötti sorrend olyan érdekes, ahogy felosztják egymás között. Sógoromék voltak itthon a nyáron Angliából két kutyával, 9 éves és 8 hónapos szuka. Ahogy labdáztunk velünk, egy idő után beálltak, hogy kor szerint futottak a labdáért. Előnye volt a 9 éves Boncának, aztán a 1,5 éves Cseles, majd a 8 hónapos Lencsi. Ha nem ment a Bonca, akkor mehetett a Cseles, ha Ő sem, akkor Lencsi futott a labdáért.
Nálunk hátul a csomiban utazik Cseles egy boxban, neki is kényelmesebb, nekünk is. Igazából nem szereti, de muszáj, aztán tudja, hogy jön a nagy séta... Cseles annyira dömper, de amellett annyira őszinte, nem próbál meg viselkedni, megfelelni, amit érez, úgy viselkedik. Annyira imádnivaló, úgy bírom a tök fejét...
Néha ráadjuk az esőkabátját a szakadó esőben, nagyon utálja, de ez van. Most nem annyira jó időszak jön nekik, sajnos most lesz a saras, esős idő, várjuk a tavaszt...
Nálatok mi újság?
Luppa-Vadász Dió, XII. kerület
kati
Vizsla rajongó
Hozzászólások száma: 2107
2017.11.18 17:26:40 Idéz
Sziasztok Cseles és BKornél! Remélem jol vagytok, Cseles szàguldozik tovàbbra is! emotionsJonnek a hidegek, Marco fàzik, vettunk neki bélelt esokabàtot,Rudynél ez szoba sem johet,nem hagynà magàra adni és nem is fàzik emotions Marco hizott kicsit, màr 21 kg !, persze tudni kell,hogy kisebb az àtlagvizslànàl, de nagyon szép, még 1-2 kg hiànyzik...Kanapé kutyus lett, Rudy amilyen onàllo, Marco olyan bujos.Az autoban utazàs kicsit komplikàlt, Rudy 13 éve,hogy mindig a baloldalon utazott, ucsorgott, amiota Marco van, kozépre ul, hogy ne legyen Marco-nak helye emotions Az eredmény,hogy sajtkukac Marco az ulésvédo alà màszik, ott motoszkàl,mig Rudy làbàra, farkàra nem lép és Rudy rà nem morrant...Egyébként màs kutyàkkal szemben védik egymàst.Ami nehéz,hogy Rudy nem tud sokat menni, àmbàr nagyon jol elboldogul,amiota Marco van,Marconak pedig rengeteg futkozàsra, jàtékra van szuksége.A gondjaink a parkokban vannak, talàlkozunk nagyon rendes gazdikkal, de sajnos vannak a staffok, a rendorkutyàk (belga juhàsz?), akiket egyfajta embercsoport "kisajàtitott" , nem kell hozzàjuk még "papir, szàjkosàr" és "vérebeket nevelnek" beloluk! Rettegés, multkor Marco egyik kis baràtjàt osszeharapta egy rothweiler, egy belga juhàsz megolt egy màsikat...De errol nincs is kedvem beszélni, egy borzalom, amik torténnek, szoval mindennapi stressz a hétkoznapi séta. emotions Bizom benne, hogy ennél nyugodtabb korulmények kozott sétàltok! emotions Irjatok!

Kat, Rudy és Marco
kati
Vizsla rajongó
Hozzászólások száma: 2107
2017.09.28 08:21:01 Idéz
Hello ! Ugy orulok,hogy Cseles jol van, és energiabomba! emotions Tudom, milyen az, amikor figyelnek, Rudy is megnevettetett bennunket jopàrszor. Tegnapelott volt Rudy 13-dik szuletésnapja, befizettem neki egy akupunkturàt emotions Angyalom, egyre nehezebben megy, bàr amiota Marco van, fogyott (nagyon jo, kevésbé nehéz a làbainak),jobban baktat.Motivàlja,hogy elvegye a teniszlabdàt Marco-tol (persze nem éri utol),mindenbol ketto van, de neki Marco-é kell,annyira kedves a Marco,hogy otthagyja neki emotions Marco is szàguld,mint a szélvész,hihetetlenul furge,eleven,de egy hihetetlenul josàgos kutyus.Vasàrnap az o "volt" menhelye szervez egy kutyàs napot, majd megyunk, megmutatjuk Marcot, és viszunk nekik ezt-azt, ami hasznos. emotions Szép napot Nektek és Cselesnek jo" hàzimunkàt"! emotions
BKornél
user_avatar
Fórum tag
Hozzászólások száma: 175
2017.09.02 19:54:36 Idéz
Cseles igazi energiabomba, még mindig mérhetetlen energiával. Családban van egy telek Etyeken, több napi ottlét után merül csak le. Ha egy napot kint vagyunk, egész nap jön, megy, este haza, vacsi, reggelig alvá, másnap mintha mi sem történt volna semmi, 100%-ra feltölt. Nyaralni nem vittük magunkkal, hanem ott volt apósomékkal, na akkor volt az, hogy utána 1-2 napig tartalék üzemmódban működött, de amúgy, nem lehet lefárasztani. Pedig minden nap normafai kirándulás, de épphogy csak kielégíti. De amellett olyan szórakoztató, ahogy figyeli az eseményeket, pl.rendszeresen nézi a páromat, ahogy pakol a mosógépbe, azon nevetünk, hogy egyszer meglep minket
Luppa-Vadász Dió, XII. kerület