Évikebaba
user_avatar
Gazdi
Hozzászólások száma: 31
2012.10.15 10:00:04 Idéz
Szia!
Sajnálom, hogy veletek is megtörtént. Szerintem ez mindíg egy nagy stressz a kutyának és a gazdának is. emotions A Maja is félt egy ideig, ha meglátott egy kutyát hátrált és nyüszített is egy kicsit. De szerencsére ez egy idő után elmúlt. Mi sokat vittük akkoriban barátságos kutyák társaságába és így újra fel tudott oldódni és újra a régi emotions Neked is csak ezt tudom ajánlani, ha van megfelelő vérmérsékletű kutyus ismerősőtök akkor ez segíthet abban, hogy "elfelejtse" a dolgokat.
"Maja 2009.07.02 _ _ _ _ Luna 2012.06.18 _ _ _ _ Mohács"
jona.ildi
user_avatar
Új gazdi
Hozzászólások száma: 1
2012.10.14 18:27:15 Idéz
Sziasztok!
Mi is jártunk már úgy, hogy váratlanul betámadott egy másik kutya, de én azt tapasztaltam, hogy abban az esetben, ha elég messze vagyunk tőle, akkor egy hangos "takarodj" kiáltás segít megtörni a kezdődő feszültséget a két kutya között, és mielőbb el kell sétálni a környékről. Egyébként a támadás óta borzalmasan fél Mézi mindentőlemotions Remélem kinövi!
Évikebaba
user_avatar
Gazdi
Hozzászólások száma: 31
2012.09.10 12:42:59 Idéz
Igen Én is paprika sprayre gondoltam. Elvileg azzal nem ártok neki csak arra az fél órára amíg hat. Mi is mindíg kerüljük a veszélyesnek tűnő helyzeteket - csak ez most olyan volt mint derült égből villámcsapás mert hát a kutyát addig nem is láttuk valahonnan hátulról futott utánnunk... emotions
Méghozzá az a vicc, hogy az utcánkban történt - elég nyugis környék. emotions
De ezek után már mindenképpen úgy érzem, hogy valamilyen módon fel kell készülnünk az ilyen helyzetekre is sajnos.
"Maja 2009.07.02 _ _ _ _ Luna 2012.06.18 _ _ _ _ Mohács"
Stevan87
Gazdi
Hozzászólások száma: 31
2012.09.10 10:26:38 Idéz
Én is tartok mindig az ilyenektől... Bár szerencsére olyan kutyákkal találkoztunk,futottunk össze eddig,akik inkább a félősek voltak,s csak messziről ugatták, s közeledésre eliszkoltak emotions
Bár én mindig inkább kerülöm ,ha látom,h a kutya nem partner... inkább megyünk kerülőúton . emotions

De ha ilyen "veszélyesebb" környéken sétáltatod, akkor lehet paprika v. gázspray hatásos lenne,én mindenképp beszereznék 1-et.

Mondjuk,sose értettem az olyan idióta gazdikat,akik elengedik a kutyájuk,s tudják,hogy nem tud a kutyája normálisan viselkedni.
Évikebaba
user_avatar
Gazdi
Hozzászólások száma: 31
2012.09.09 19:51:48 Idéz
Sziasztok!
Sajnos ez már velünk kétszer is megtörtént, de szerencsére nagyobb sérülések nélkül.
A második pont tegnap esett meg sétából hazafelé. Már majdnem itthon voltunk pár háznyira amikor hátulról rávetette egy boxer keverék valami magát a Majára. Szerencsére a Majus nem volt pórázon így legalább rögtön tudott reagálni és nem tudta megharapni a kutya. Vicsorgott ugatott... De amint hátat fordítoott neki megint betámadta. Próbáltam üvoltözéssel elkergetni, de nem is foglalkozott velem, csak a Majára ment. Szerencsére a gazdája 1-2 percen belül ott termett és megkötötte- bocsánatot is kért. Még jó hogy nem lett baj. emotions
De az az igazság, hogy nem mertem volna közéjük nyulni.
Nem tudom, hogy ez esett-e már meg valakivel, és ilyenkor mi lenne a legjobb módszer.
Mert hát a testi erő, ha esetleg belerúgok a támadó kutyába lehet hogy nem elfutha nem engem támad meg. Vagy sokkal agrasszívabb lesz. Vagy használjak paprika vagy gázsprét az hatásos lenne ilyen esetben. Nem hergelem vele még jobban. Én nem szívesen bántok egy élőlényt sem, de van amikor muszály.
Ti esetleg használtok vmi ilyesmit. Vagy mit javasoltok ilyen esetben?
Plusz most kezdenénk el setálni vinni a kis vizsinket 3 hónapos és félek, hogy egyszere ilyen esetben nem tudok megvédeni két kutyát.

Évi
"Maja 2009.07.02 _ _ _ _ Luna 2012.06.18 _ _ _ _ Mohács"