Sziasztok
Még új vagyok, 3 napja előszülinapi ajándékba kaptam egy kis vizslát. Artu 8 hetes, szoba tiszta,kertes házban lakunk a férjemmel, sajnos még nincs háza. És eddig egy problémám van, nem tudom hogyan neveljem rá arra, h. nélkülünk is ellegyen egyedül a kertben. Van tippetek erre? Ha bejövök mindig sír. Most itt van velünk a nappaliban, de nem akarom h. szobakutya legyen, mert a kertben jobb helyen lenne. De azt hallottam, h. kell neki egy hét h. tudatosodjon benne az új és az új gazdi. Ahonnan hozták, kinnt volt, de ott volt a többi testvére, bár őt hozták el utoljára. Hirtelen nem tudom kell e még több infó a segítséghez. Arra gondoltam h. kinnt hagyom egyedül, a rágcsálnivalókkal vízzel meg a többivel, és nem figylek arra h. ha esetleg nyüszít, és a fürdő ablakból lesem h. jól van e. Ez butaság? Előre is köszi a segítséget.
Fanninál működött ez a trükk a következőképp. a farka fölött rátettem a hátára a tenyerem, majd mind az öt ujjammal megvakargattam egy kicsit. Teljesen véletlenül jöttem rá.
Juharszirup, köszi a pontosítást, ma van a hatodik nap, mától bezárom;-)
Amugy napi próbát tartok, - bár nem tudom ez mennyire hihető, de olvastam, hogy ha hátulról a szuka hátára tesszük a kezünket, s az mozdulatlanná válik, és oldalra csapja a farkát, akkor engedi magához a kant is. Eddig az ilyen érintésemre még farkát behúzva reagált
Juharszirup, köszi a pontosítást, ma van a hatodik nap, mától bezárom;-)
Amugy napi próbát tartok, - bár nem tudom ez mennyire hihető, de olvastam, hogy ha hátulról a szuka hátára tesszük a kezünket, s az mozdulatlanná válik, és oldalra csapja a farkát, akkor engedi magához a kant is. Eddig az ilyen érintésemre még farkát behúzva reagált
Ági, szerintem a vérzés vége és a megállás nem ilyen viszonyban vannak egymással. Cinka is tüzel, 19. napja, és még mindig csöpögtet, bár már csak elvétve. De 5-7 napja még rendesen csöppentgetett, és elvileg akkor volt a legnagyobb esélye a dolognak. A 6-18. nap között kell vigyázni rájuk.
Köszi a jó tanácsokat. Teljesen átlagos kerítésünk van.Eddig még nem vettem észre, hogy nyüzsögnének a kanok hálaégnek, de azt terveztük, hogy ha már nem vérzik( elvileg amikor már megállna a kannak) akkor éjszakára bezárom.Nappal meg mindig van itthon valaki, tudunk figyelni rá.Ha elmegyünk, akkor is bezárom.Remélem megelőzöm a bajt.
Az tuti, hogy ilyenkor nagyon leleményesek tudnak lenni! A csajok is.
Igalban történt ezer éve és két napja, hogy Surda a tacskó kan udvarolt egy németjuhásznak és hát elég bajos volt a méretkülönbség miatt...erre a szuka beállt a vizesárokba, a tacsi meg a hídról megcsinálta... Nagyon helyes kölkök lettek állítólag!
Ági, csak szólni szeretnék, nem tudom milyen brutál nagy kerítésetek van, de figyeljetek majd nagyon oda rá, nehogy véletlen váratlan látogatókat kapjatok.
Ahonnan Fannit elhoztuk, be volt kerítve a ház rendesen, a lovagja mégis bemászott valahogy. 2 tüzelés alkalmával is. A háziak engedték végül ki mikor hazaértek....
Köszönöm a jótanácsokat, hozzászólásokat! Hálaisten túl vagyunk rajta, okosan alszik a házában, már nem ugat éjszakánként, nem nyüszög, szóval tényleg okos, drága aranybogár A mami szemefénye:-) De hát Ti pontosan tudjátok miről beszélek;-) Szegénynek nem könnyű pedig az élete, mert épp beleszokott ebbe az új helyzetbe, megszokta az új környezetet,és máris elkezdett tüzelni Úgy sajnáltam, olyan kicsi még Vagy csak az én aggódó "anyai" szívemnek az? 11 hónapos, tehát az ideje itt volt , de ő nekem még olyan kicsi. Először olyan kis nyugtalan volt, folyton jött utánam, hiperaktívkodott, nem evett rendesen, aztán nagyon megduzzadt a pérája , majd másnap elkezdett vérezni...No de csak túl leszünk ezen is
Ági, ez akkor gyors haladás! Csak arra azért vigyázzatok, hogy ne szokjon hozzá, hogy nyüszög, ti meg kimentek, mert rá fog szokni és attól lesz műsor. Inkább akkor járjon neki simi, meg nagy szeretgetés, ha nyugiba van és nem is sír.
Én pl. ha a Betyár ugat befelé, hogy hééé, jöjjön már ki valaki! akkor kiszólok neki, hogy csend legyen, majd megyek, ha ráérek. Mikor már csendbe van, akkor megyek ki szeretgetni. Ez van, hogy 10 perc múlva van, de volt olyan is, hogy csak egy óra múlva. Szóval nem azért hallgat, mert 2 percen belül úgyis megjelenek.
Éva,de igen:-) Tündér volt. Este bement a házába, én többször felébredtem, füleltem, de csend volt, aludt a drága. Hétkor arra ébredtem, hogy az ajtóban sír. Akkor kimentem még pizsiben, leültem a háza mellé tett kerti fotelba;-) ölbe vettem és összebújva hintáztunk vagy negyed órát:-) Mikor letettem, visszabujt a házába és aludt még egy órát:-) Szerintem már érti, hogy attól, hogy bemegyünk még ott vagyunk, nem hagytuk ott egyedül, és ha jelez, megyünk ki hozzá, valamint sokszor kimegyünk szeretgetni, játszani vele. Kis okos kutyusom.)
Én azt figyeltem meg, hogy Huba egész máshogy viselkedik, mikor tudja, hogy otthon vagyunk, bent vagyunk a házban, mint mikor elmegyünk otthonról. Azt csak a szomszédoktól tudom, hogy akkor képes egész idő alatt a kapuban ülni (még ha esik, akkor is... ), míg haza nem érünk. Amikor meg otthon vagyunk, szépen elvan hátul is, sőt főleg ott. Nyugodt, mert tudja, hogy ott vagyunk a közelében. Molly is tudja, és ez biztosan megnyugtatja. Szerintem hamar meg fogja szokni az új helyzetet, sőt meg merem kockáztatni, hogy ma éjszaka már nyugodtabban aludtatok. Vagy nem?
Nehéz lesz neki pár napig, az tuti. Lehet azon filózik, hogy miért kap ekkora büntit, hogy hirtelen nem lehet a gazdi mellett. De majd megszokja biztos az új életet és felfedezi, hogy kinti kutyusnak is nagyon jó lenni!
Agi! Szerintem azért lehet nehéz Mollynak is (Nektek is), mert annyira emberkozeliek ezek a kutyusok! Hisz annyira bujnak hozzànk, keresnek bennunket Mi lakàsban lakunk, Rudynek a nappaliban van a kipàrnàzott kosara, a kanapén is alhat, ha ugy adodik kedve.Mégis inkàbb ott alszik az àgy làbànàl a parkettàn, ha nem maradhat az àgyon.(hàrmunknak kicsit szukos a hely )
Sziasztok!
Köszönöm a jótanácsokat. Közben élesedett a helyzet, ide költöztünk.Szegény drágám sirt amikor bejöttünk. A férjem betette a házába, amibe betettük a vastag pokrócát, meg a párnáját;-)sőt még a takaróját is:-)Evett-ivott a megszokott tálkájából, aztán elfogadta, hogy ott kell maradnia. Aztán éjszaka jött az egyik kutya rákezd, a másik folytatja cimű fejezet.Olyankor egyikünk kiment az erkélyre és határozottan, mégis kedvesen rászólt, hogy menjen a helyére.Ideig óráig jó is lett,de mindig felugatták a kutyák. Kettőkor a férjem lement, betette újra a helyére és kicsit határozottabban megdorgálta.Utána tudtunk mindannyian elaludni, Mollyka is.Reggel fél 7-kor az ajtóban sirt Akkor lementem hozzá, enni adtam neki, meg inni, megsimogattam, és magától visszament a házba. Napközben egyáltalán nem sir már, ha nem vagyunk kint vele, aranyos, okos. Persze sűrűn kimegyünk játszani vele,meg megszeretgetni. Most este is magától bement a helyére. Remélem ma éjszaka már tud aludni ő is, meg mi is.
Nagyon lelkiismeret furdalásom volt, gonosz mostohának tartottam magam, szivem szerint behoztam volna az ágyamba:-)Imádom.
Még új vagyok, 3 napja előszülinapi ajándékba kaptam egy kis vizslát. Artu 8 hetes, szoba tiszta,kertes házban lakunk a férjemmel, sajnos még nincs háza. És eddig egy problémám van, nem tudom hogyan neveljem rá arra, h. nélkülünk is ellegyen egyedül a kertben. Van tippetek erre? Ha bejövök mindig sír. Most itt van velünk a nappaliban, de nem akarom h. szobakutya legyen, mert a kertben jobb helyen lenne. De azt hallottam, h. kell neki egy hét h. tudatosodjon benne az új és az új gazdi. Ahonnan hozták, kinnt volt, de ott volt a többi testvére, bár őt hozták el utoljára. Hirtelen nem tudom kell e még több infó a segítséghez. Arra gondoltam h. kinnt hagyom egyedül, a rágcsálnivalókkal vízzel meg a többivel, és nem figylek arra h. ha esetleg nyüszít, és a fürdő ablakból lesem h. jól van e. Ez butaság? Előre is köszi a segítséget.
Igalban történt ezer éve és két napja, hogy Surda a tacskó kan udvarolt egy németjuhásznak és hát elég bajos volt a méretkülönbség miatt...erre a szuka beállt a vizesárokba, a tacsi meg a hídról megcsinálta...
Ahonnan Fannit elhoztuk, be volt kerítve a ház rendesen, a lovagja mégis bemászott valahogy. 2 tüzelés alkalmával is. A háziak engedték végül ki mikor hazaértek....
Köszönöm a jótanácsokat, hozzászólásokat! Hálaisten túl vagyunk rajta, okosan alszik a házában, már nem ugat éjszakánként, nem nyüszög, szóval tényleg okos, drága aranybogár
vigyázz arra, hogy ne szokjon hozzá, hogy egy nyüsszenésére ott vagy és babusgatod, mert rafináltak ám, és rájönnek, hogy így tudnak hatni ránk...
én egyszer sem mentem ki hozzá, amikor nyüszögött, vagy kaparta az ajtót kívülről, max az ablakon kinéztem, hogy nincs e baja!
Én pl. ha a Betyár ugat befelé, hogy hééé, jöjjön már ki valaki! akkor kiszólok neki, hogy csend legyen, majd megyek, ha ráérek. Mikor már csendbe van, akkor megyek ki szeretgetni. Ez van, hogy 10 perc múlva van, de volt olyan is, hogy csak egy óra múlva. Szóval nem azért hallgat, mert 2 percen belül úgyis megjelenek.
Éva,de igen:-) Tündér volt. Este bement a házába, én többször felébredtem, füleltem, de csend volt, aludt a drága. Hétkor arra ébredtem, hogy az ajtóban sír. Akkor kimentem még pizsiben, leültem a háza mellé tett kerti fotelba;-) ölbe vettem és összebújva hintáztunk vagy negyed órát:-) Mikor letettem, visszabujt a házába és aludt még egy órát:-) Szerintem már érti, hogy attól, hogy bemegyünk még ott vagyunk, nem hagytuk ott egyedül, és ha jelez, megyünk ki hozzá, valamint sokszor kimegyünk szeretgetni, játszani vele. Kis okos kutyusom.)
Köszönöm a jótanácsokat. Közben élesedett a helyzet, ide költöztünk.Szegény drágám sirt amikor bejöttünk. A férjem betette a házába, amibe betettük a vastag pokrócát, meg a párnáját;-)sőt még a takaróját is:-)Evett-ivott a megszokott tálkájából, aztán elfogadta, hogy ott kell maradnia. Aztán éjszaka jött az egyik kutya rákezd, a másik folytatja cimű fejezet.Olyankor egyikünk kiment az erkélyre és határozottan, mégis kedvesen rászólt, hogy menjen a helyére.Ideig óráig jó is lett,de mindig felugatták a kutyák. Kettőkor a férjem lement, betette újra a helyére és kicsit határozottabban megdorgálta.Utána tudtunk mindannyian elaludni, Mollyka is.Reggel fél 7-kor az ajtóban sirt
Nagyon lelkiismeret furdalásom volt, gonosz mostohának tartottam magam, szivem szerint behoztam volna az ágyamba:-)Imádom.