dorakovacs
Új gazdi
Hozzászólások száma: 1
2014.09.20 20:40:36 Idéz
Kedves Doktornő!
A véleményére lennék kíváncsi szőrtüsző atkás megbetegedéssel kapcsolatban.10 éves vizslámmal lassan 3-4 hete küzdünk de sajnos nagyon lassan történik bármi változás.Először próbáltuk állatorvos tanácsára a Neostomosan oldatot de nem lett tőle jobban a kutyus.Azóta valami ,injekciót kapott aminek a nevét sajnos nem tudom.De csak bizonyos időközönként kaphatja mert ez állítólag méreg ami a kutyának sem használ annyira.Ebből ma kaptam meg a 3-dikat.A kutyának más tünete nincs étvágya és kedve nem változott szerencsére.Csak a viszketés és bőrén lévő puklik nem akarnak teljesen megszűnni.Meddig lehet ezt a kezelést folytatni?Van esetleg valami más módszer?Milyen kifutása lehet ennek a betegségnek?Elég sok mindent sikerült már össze olvasnom az interneten jót és rosszat is a teljes gyógyulással kapcsolatban.Válaszát is előre köszönöm!
Üdvözlettel: Dóra
kati
Vizsla rajongó
Hozzászólások száma: 2106
2014.06.06 20:41:44 Idéz
Szia CsillaKH! Mi ujsàg a szemolcs ugyében ?
Kérdezem, mert nàlunk is nott Rudy vàllànàl elol,nekunk is azt mondta a doki, ez elofordul, kulonosen a vorosesszorzetu kutyàknàl, de nàla sajnos nol,elég nagy, csutortokon fogja levenni a doki,enyhe altatàssal, igy a làbait is megrontgeneztetjuk.Szedi a gyulladàsgàtlot ujbol,kapja az omega 3-t pluszban,(szerintem az mindig jot tesz a kutyusoknak is) és nem megy nagyon jol emotions
Multkor, baràtom novéréknél voltunk, csodàljuk a kis kertet, mutattak 5-6 még novo salàtafejet buszkén(nem szoktak ultetgetni), àhitattal csodàltuk,jo vendéghez hiven.Rudy is megérkezett a boklàszàsbol, és hupp odalépett a salàtàkhoz és szépen elfekudt rajtuk emotions Néma csend,aztàn a sogor mondta, na még Rudy is elégedett veluk emotions
Kataklizma
user_avatar
Új gazdi
Hozzászólások száma: 4
2014.04.22 16:59:49 Idéz
Kedves Doktornő!
A véleményére lennék kíváncsi azzal kapcsolatban, hogy a 10 hónapos fiú vizslánk valóban lehet a növényekre allergiás? Több oldalról körüljártam a problémánkat de mindig oda lyukadok ki,hogy a tuja levele, szára okozza a gondot. A hasán kisebb sebek jelentek meg, az orra folyik, a szeme olyan reggelre mintha kötőhártya gyulladása lenne. Azt hittem ételallergia de körülbelül egyszerre jelentkezett a kiütés az orrfolyással. Ha jó idő van és egész nap kint lehet, estére vörös a szeme és tüsszög. Most "virágzik" a tuja és állandóan ott kergetik egymást a másik kutyánkkal aki egy erős beazonosíthatatlan keverék. Neki semmi baja. Kicseréltem a fekhelyét, megfürdettem, kamillával borogatom a sebeket, este pedig az aloe növény levével kenem be. Szépen halványodnak a sebek és nem kaparja. A tuják köré védőkerítést raktam,hogy alá ne tudjon bebújni. Azt a tanácsot kaptam,hogy ne vigyem füves, növényes helyre. Azt gondolom ez nem megoldás egy kutya számára sem nemhogy egy vizslának. A családunkban senki nem allergiás így nem igazán vagyok tisztában azzal,hogy mit tehetek. Úgy két hónapja vittünk végig egy babézia kezelést ezért nem futnék az orvoshoz újabb 10 ezrekért tesztet csináltatni. Viszont természetesen elkövetek mindent, hogy jól legyen.
Üdvözlettel: KATA
CsillaKH
user_avatar
Új gazdi
Hozzászólások száma: 8
2014.03.31 14:49:49 Idéz
Kedves Doktornö! A véleményét szeretném kérni, egy pár kis szemölcs ügyében. A bal elsö lába hónaljában jelent meg mind a kettö talán három -négy hete. Az állatorvosunk azt mondja, hogy ez elö szokott fordulni a vizsláknál,de nem szokott gondot okozni, ha nem nö meg túl nagyra... de el is terjedhet a kutya testén más részekre. Valahogy elejét lehet venni annak, hogy tovább terjedjen? Van valami gyógymódja? Üdvözlettel,Csilla
Kocsán Béla
user_avatar
Gazdi
Hozzászólások száma: 55
2013.12.19 11:24:48 Idéz
Kedves Kriszta !
Seekernek hasonló problémája volt és vélhetőleg eredményesen megoldotta házilagosan. Kértem, vegye fel veled a kapcsolatot.
Ezen felül azt ajánlom, hogy ha be tudsz szerezni EZÜST KOLLOIDOT , ha lehet kétszeres erősségűt és azzal kezeld, ( ecseteld naponta 2 x ) a foltokat és sebeket. Az ezüst kolloid hatásmechanizmusáról itt most kevés a hely, hogy írjak, de ha bakteriális, vírusos, gombás fertőzésről van szó, akkor segít elmulasztani. Ha belső élettani ( pl allergiás valamelyik ételre, húsra ) akkor nem fog használni. Minden esetre nem annyira drága, hogy ne lenne érdemes kipróbálni. Itt Ballószögön, ahol lakom pl van aki ezt készíti.
Üdv és sikeres gyógyítást.
Kocsán Béla
user_avatar
Gazdi
Hozzászólások száma: 55
2013.12.19 11:13:56 Idéz
Seekernek !
Miután nem törölted a hozzászólásodat, azt gondolom, hogy használt a kenőcs, amit írtál. Ha tudod a receptjét írd le itt, vagy küld el Juhász Krisztának, akinek szintén hasonló problémája van a vizslájának.
Egyébként nem sarlatánság, ha házilag kipróbálsz valamilyen gyógymódot ( még ha nem is hozna 100 %-os eredményt
Üdv.
JuhászKriszta
Új gazdi
Hozzászólások száma: 1
2013.12.18 18:32:17 Idéz
Üdvözlöm.van egy magyar vizsla szuka kutyám,februárban lesz 2 éves,6 hetes kora óta neveljük,3 gyerek mellett nőtt fel idáig .Tavasszal kezdődtek a panaszoka kutyánál,megkaptaa kötelező oltást,látta állatorvos,de megint előjött a probléma.A combhajlatban piros,vörös foltok,szőre kifehéredve foltos a hátán,lábán pofáján,az orrán is és szinte nincs is szőr rajta ,volt hogy sebes is volt.Az orvos vizsgálta bűzmirigyét,de ott rendben talált mindent,az t mondta étel allergia baromfi származékra.Azóta nem kap semmilyen tápot és konzervet,csak főtt kaját(rizs,tészta husi ,persze kutyáknak valót baromfi kivételével)Nyáron úgy ahogy el is múlt neki,de most megint előjött és most sokkal csúnyább.Már a fekhelyét is fertőtlenítettük,takarót,kutyaházat..stb.Esetleg a házicica is okozhatja?Mert vele együtt alszanak.Vagy nem tudom mire gondoljak.Kérem hogy a leírtak alapján valami ötletet tanácsot adjon hova vigyem ,milyen további beavatkozás vizsgálat jöhetne szóba.Készítettem képeket is róla,ha van lehetőség elküldeni ,adjon elérhetőséget,úgy talán könnyebb tanácsot adnia.Előre is köszönöm.Üdv.Juhász Krisztina
seeker
user_avatar
Gazdi
Hozzászólások száma: 75
2013.11.29 22:17:52 Idéz
Kedves Doktornő,Vizslabarátok!
A közel 3 éves Vizsim hátsó combja és a vele összeérő has bőrén nála is csúnya vörös terület alakult ki, rajta még vörösebb kiütés-szerűségekkel! Itt a fórumban olvasva hasonló problémákról és lehetséges okairól, egy olyan kenőccsel kezdtem kezelni, amiben gomba, baktérium és allergia ellenes összetevők vannak.Ez talán helytelen dolog, de már két-három nap után klasszisokkal szebb lett,remélem meggyógyul. Mindez kb 1500 Ft. A kutyi nálunk is családtag, de csupán diagnosztikára nem tudok 10 ezreket költeni, ezért a sarlatánság. Ha lenyalja sem történik probléma. Amennyiben mégis sikertelen leszek, törlöm a hsz-t! Üdv!-és köszönöm az eddigi infókat!
dr Szilvási Viktória
Állatorvos
Hozzászólások száma: 96
2012.10.27 15:50:51 Idéz
Kedves Gazdi!

Sajnos ezekre a kérdésekre látatlanban, az állat részletes megvizsgálása nélkül nem tudok válaszolni.
Javaslom,h. minél hamarabb keressenek fel egy kifejezetten bőrgyógyászattal foglalkozó állatorvost.

Üdvözlettel, dr. Szilvási Viktória


M.Gábor:
Allergia? épp olvasgattam itt más kutyák betegségeit hátha választ találok a kérdéseimre és olvastam hogy az egyik kutya furcsán veszi a levegőt mintha nem kapna levegőt és csak hörög, pár másodpercesek voltak, én is észre vettem az enyémnél ezt a tünetet de azt hittem csak félre nyelt valamit és ott allergia volt a gond. Lehetséges hogy az enyém is allergiás és vajon mire, hogy alakult ki benne és mi az orvoslás?
Valamint akkor a Canesten nem lesz eredményes?
Válaszát előre is köszönöm.
M.Gábor
user_avatar
Új gazdi
Hozzászólások száma: 3
2012.10.27 14:14:31 Idéz
Allergia? épp olvasgattam itt más kutyák betegségeit hátha választ találok a kérdéseimre és olvastam hogy az egyik kutya furcsán veszi a levegőt mintha nem kapna levegőt és csak hörög, pár másodpercesek voltak, én is észre vettem az enyémnél ezt a tünetet de azt hittem csak félre nyelt valamit és ott allergia volt a gond. Lehetséges hogy az enyém is allergiás és vajon mire, hogy alakult ki benne és mi az orvoslás?
Valamint akkor a Canesten nem lesz eredményes?
Válaszát előre is köszönöm.
szerkesztve: M.Gábor::2012.10.27 14:26:38
dr Szilvási Viktória
Állatorvos
Hozzászólások száma: 96
2012.10.26 21:21:44 Idéz
Kedves Gazdi!

A látottak alapján elmondhatom,h. a Kék Kenőcs alapvetően jó a bőrfertőzésre és az is biztos, h. Önök is elég alaposan kenték. Nyilván az alatta levő pokróc rendszeres takarítása pedig alapkövetelmény.
A baj azzal van, h. éjszakánként gyönyörűen szét tudja nyalni a lábát és ezzel súlyosbítani tudja a fertőzést. A másik probléma talán az, h. nem biztos,h. elég helyileg kenni, lehet,h. szájon át adható gyógyszerre is szükség van. Ha már sántít is, mert nyilván fáj neki, akkor valószínű, h. erősebb készítmény kellhet.
Biztos diagnózishoz egy bőrkaparék vizsgálat vezetne (bennem még felvetődött az allergia lehetősége is.)

Üdvözlettel, dr. Szilvási Viktória


M.Gábor:
Kedves Doktornő!
Van egy 7 éves Magyar Vizsla kutyám. A lábújjai közt csúnya fertőzés van gyulladt és kis gennyes dudorok vannak ott, amivel sántit is, valamint az orra végén szőrhiányos, voltam vele orvosnál és azt mondta gombás fertőzés, írt rá Kék lukács kenőcsöt ami eleinte egy pár napig még csillapította is a tüneteket a lábán, de pár nap elteltével újból kiújult.Lehetséges hogy mi nem voltunk elég alaposak a kezeléssel? Gallért raktunk a kutyára hogy ne nyalogassa de estére levesszük hogy a házába be tudjon menni. Ez lehet a baj, és ha nyalja újból kiújul vagy a helyén lévő pokróc fertőzött és újból rá kerül a lábára a baktérium? Vagy abszolút nem használ ez a kenőcs erre a betegségre?
Most Canestennel próbálkozunk hátha sikerül.Olvastuk hogy ha esetleg nem is segít ártani nem ártunk vele.Egy próbát megér.
Segítséget szeretnénk kérni mi lehet a baj?
2db képet raktam fel:
1. Lába:
http://kepfeltoltes.hu/view/121026/IMAG0185_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
2. orra:
http://kepfeltoltes.hu/view/121026/IMAG0190_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
M.Gábor
user_avatar
Új gazdi
Hozzászólások száma: 3
2012.10.26 19:14:48 Idéz
Kedves Doktornő!
Van egy 7 éves Magyar Vizsla kutyám. A lábújjai közt csúnya fertőzés van gyulladt és kis gennyes dudorok vannak ott, amivel sántit is, valamint az orra végén szőrhiányos, voltam vele orvosnál és azt mondta gombás fertőzés, írt rá Kék lukács kenőcsöt ami eleinte egy pár napig még csillapította is a tüneteket a lábán, de pár nap elteltével újból kiújult.Lehetséges hogy mi nem voltunk elég alaposak a kezeléssel? Gallért raktunk a kutyára hogy ne nyalogassa de estére levesszük hogy a házába be tudjon menni. Ez lehet a baj, és ha nyalja újból kiújul vagy a helyén lévő pokróc fertőzött és újból rá kerül a lábára a baktérium? Vagy abszolút nem használ ez a kenőcs erre a betegségre?
Most Canestennel próbálkozunk hátha sikerül.Olvastuk hogy ha esetleg nem is segít ártani nem ártunk vele.Egy próbát megér.
Segítséget szeretnénk kérni mi lehet a baj?
2db képet raktam fel:
1. Lába:
http://kepfeltoltes.hu/view/121026/IMAG0185_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
2. orra:
http://kepfeltoltes.hu/view/121026/IMAG0190_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
szerkesztve: M.Gábor::2012.10.26 19:27:22
dr Szilvási Viktória
Állatorvos
Hozzászólások száma: 96
2012.09.01 23:02:16 Idéz
Kedves Gazdi!

Elképzelhető a gombás fertőzés, de lehet a háttérben parazitás vagy bakteriális bántalom is. A pontos diagnózishoz bőrkaparék laboratóriumi vizsgálatára lenne szükség és az eredmény alapján lehetne optimális gyógyszert választani a kezeléséhez.

Üdvözlettel, dr. Szilvási Viktória

stjoe:
Kedves Doktornő!
A kutyám szőre foltokban hullik. 2-4 mm-es foltokban. Olyan mintha azon a folton először korpás lenne a bőre 1-2 mm vastagon és amikor a körmömmel lelaparom a korpát egy kopasz folt marad a helyén. Két lábán és a fülén van ilyen eddig!
Mi lehet a probléma? Gomba?
Válaszát előre is köszönöm!
stjoe
user_avatar
Gazdi
Hozzászólások száma: 59
2012.09.01 14:46:42 Idéz
Kedves Doktornő!
A kutyám szőre foltokban hullik. 2-4 mm-es foltokban. Olyan mintha azon a folton először korpás lenne a bőre 1-2 mm vastagon és amikor a körmömmel lelaparom a korpát egy kopasz folt marad a helyén. Két lábán és a fülén van ilyen eddig!
Mi lehet a probléma? Gomba?
Válaszát előre is köszönöm!
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
sarika7374
Új gazdi
Hozzászólások száma: 2
2012.08.26 13:33:55 Idéz
Kedves Doktornő!Majd másfél éves vizslánk mellső lábán illetve hátulsón apró bőrkeményedések alakulnak ki, olyan mintha nem lenne rajta szőr!! emotions Durva fehér színű. A könyéktájon. Mitől lehet ez ? Mivel lehet meggyógyítani a kutyát ? Előre is köszönöm:ZSolt
emotions
dr Szilvási Viktória
Állatorvos
Hozzászólások száma: 96
2012.07.20 21:43:47 Idéz
Kedves Gazdi!

Sajnos ezt az interneten keresztül nem tudom megítélni, ahhoz látnom kéne az elváltozást.

Üdvözlettel,dr. Szilvási Viktória


halyas:
Kedves Doktornő!
Majd másfél éves vizslánk mellső könyökén bőrkeményedés alakult ki. Megmutattuk a (helyettes) orvosunknak, és azt mondta, ez természetes, mint ahogy az embereknél is normális, hogy a könyöknél keményebb a bőr. Szeretnék biztosra menni, ezért kérdezném, hogy ez valóban így van, és semmilyen kezelést nem igényel?
Köszönettel!
halyas
user_avatar
Fórum tag
Hozzászólások száma: 227
2012.07.20 14:43:02 Idéz
Kedves Doktornő!
Majd másfél éves vizslánk mellső könyökén bőrkeményedés alakult ki. Megmutattuk a (helyettes) orvosunknak, és azt mondta, ez természetes, mint ahogy az embereknél is normális, hogy a könyöknél keményebb a bőr. Szeretnék biztosra menni, ezért kérdezném, hogy ez valóban így van, és semmilyen kezelést nem igényel?
Köszönettel!
halyas - máriaremete (bp II.)
dr Szilvási Viktória
Állatorvos
Hozzászólások száma: 96
2012.03.13 15:25:22 Idéz
Kedves Gazdi!

Ezt a jelenséget - a pupillák nem egyforma méretét - latinul anisocoriának hívjuk. Macskáknál az enyhe anisocoria normális jelenség, de kutyáknál elviekben mindig kóros.

Ezért ha újra előfordul, akkor keressék fel az állattal saját állatorvosukat.

Üdvözlettel, Szilvási Viktória


tanaszirozalia:
Kedves Doktornő
egy 5 hónapos vizslalányunk van, s már másodszor történt meg hogy az egyik szeme pupillája teljesen ki volt tágulva a másik szemében pedig teljesen össze volt húzódva, mind a kétszer este villanyfénynél történt. Nagyon ijesztő volt. Mit kezdjünk vele? Mennyire kell aggódnunk?
Köszönöm.
tanaszirozalia
user_avatar
Új gazdi
Hozzászólások száma: 7
2012.03.13 09:16:33 Idéz
Kedves Doktornő
egy 5 hónapos vizslalányunk van, s már másodszor történt meg hogy az egyik szeme pupillája teljesen ki volt tágulva a másik szemében pedig teljesen össze volt húzódva, mind a kétszer este villanyfénynél történt. Nagyon ijesztő volt. Mit kezdjünk vele? Mennyire kell aggódnunk?
Köszönöm.
dr Szilvási Viktória
Állatorvos
Hozzászólások száma: 96
2012.03.12 18:21:38 Idéz
Kedves Gazdi!

A szőrhullás-viszketés-kipirosodott bőr problémakör nem csak atkák esetében fordul elő, hanem bármilyen más külső élősködőnél, bakteriális bőrbetegségeknél és allergiás kórképeknél találkozunk vele.
Ezért nem tudom látatlanban megmondani, h. mi lehet a baj, hanem mindenképpen javasolom,h. forduljanak saját állatorvosukhoz a problémával. Valószínűleg szükség lesz egy bőrkaparék-mintavételre, esetleg vérvizsgálatra, ha pedig allergiáról lenne szó, akkor szigorú hypoallergén diétát ehetne csak a kutya.
Szóval mindenképpen érdemes lenne megmutatni szakembernek.

Üdvözlettel, dr. Szilvási Viktória


bszin74:
Tisztelt DoktornŐ!
Tavaly nyár óta van egy lány vizslánk, akit sintértelepről vettünk magunkhoz. Azon kívül, hogy sovány volt nem volt semmi baja. A téli hónapokban nem tűrt meg semmi ruhaneműt maga alatt. Nem szobában tartott. Kb.Egy hónapja azt vettük észre, hogy a hónalja alatt és a combja tövében, valamint már a hasa környékén kihullik aszőr és nagyon kipirosodik. Néha rágja is magát gondolom viszket neki. Vettünk neki egy atkák elleni szert de hiába permetezzük vele nem nagyon akar múlani. Szeretnénk kiskutyákat és félünk nehogy valami baja legyen majd a kicsiknek. Mi lehet a probléma?