izilány
Új gazdi
Hozzászólások száma: 9
2013.10.18 20:08:12 Idéz
Normális hogy melegben habzik a szája.Az enyémnél is így van.
kifli
user_avatar
Gazdi
Hozzászólások száma: 93
2012.03.20 21:09:44 Idéz
Aranyosak vagytok, nagyon köszönöm a segítséget!! Már szívbetegségtől kezdve mindenre gondoltam, mert vizslám korábban nem volt, és nem tudtam elhinni, hogy az a kutya, akit ugye állítólag nem lehet lefárasztani, ennyitől így kidől, ráadásul rövid szőrrel. És még hol van a nyár..
Ennek az új állatorvosnak meg azért nem nagyon akartam hinni, mert a kutyához egész konkrétan hozzá sem ért egész ottlétünk alatt, a kötelező oltást is úgy adta be, hogy a kutya álldogált a földön, és csak úgy benyomta neki (időm nem volt megfogni). Na onnantól már nem álldogált, tűvel a kis fenekében slisszolni próbált, a doki meg tekergette a tűt benne.. emotions
Dunakeszi
kati
Vizsla rajongó
Hozzászólások száma: 2106
2012.03.20 20:12:39 Idéz
Nàlunk is melege van Rudynek! emotions Lényeg, hogy mindig tudjon vizet inni kutyusod, és be szoktam vizezni a nyakàn, hàtàn a nagy melegekben,àmbàr akkor délutàn nem is szoktunk sétàlni, csak reggel-délelott, és estefelé. Nagyon tudnak "szenvedni" a melegtol emotions Hétvégi sétàkat is tavasztol folyo vagy to mellett teszunk, hogy le tudja magàt huteni emotions
Éva
user_avatar
Vizsla rajongó
Hozzászólások száma: 1912
2012.03.20 19:36:13 Idéz
Szia Kriszti! Bocsánat, hogy belekontárkodok a témába, de nálunk is ez van. Anno én is megkérdeztem az állatorvosunkat, és azt mondta, hogy ha nem állandó jelleggel (tehát nyugodt állapotban nem) liheg, akkor nincs gond. Úgyhogy én tudomásul vettem, hogy márciustól októberig melege van, és hűti magát. A séták során neki is mindjárt elkezd habos-nyálas lenni a szája. Vigyél neki vizet a sétára, és időnként kínáld meg vele, én ezt szoktam tenni. Láthatóan jól is esik neki.
Remélem, nem mondtam hülyeséget. emotions
Huba - 2009. június 29. Pest megye
kifli
user_avatar
Gazdi
Hozzászólások száma: 93
2012.03.20 15:12:14 Idéz
Kedves Doktornő,

A következőben kérném segítségét: 7 hónapos vizslámnál azt vettem észre, hogy amióta ilyen meleg lett, a séták alkalmával már úgy negyed-félóra elteltével elkezd habzani a szája széle, liheg és lóg a nyelve. Aztán a habzás elmúlik. Benti kutya egyébként. Egy ideje gabonamentes Acana tápot eszik, lehet esetleg, hogy ebben nincs elég energia számára?
Tegnap voltunk egy állatorvosnál, aki azt mondta, hogy igyon többet, de szerintem nem ez a gond. Egyébként egy egyórás séta alatt van, hogy 2-3 alkalommal is van széklete, időnként elég folyós.
Válaszát előre is köszönöm,
Kriszti
Dunakeszi