Kocsán Béla
user_avatar
Gazdi
Hozzászólások száma: 55
2014.04.10 15:13:43 Idéz
Fannyka ! Kutyás boltokban, de pl a Tescok-ban is kaphatók kutyáknak való vitaminok. Ezek tabletta alakúak, kb akkorák, mint egy aspirin, vagy egyéb hasonló humán tabletta, és a kutyák nyelve tövére kell tenni, így kénytelenek lenyelni. Létezik LAVET és ROBI márkanévvel is ( a Lavet olcsóbb ) Amit vizsláknak szoktam javasolni az a Multivitamin ( több féle vitamin van egy tablettában ) és a csont erősítő Kalciumot. Az áruk 50 db-os kiszerelésű dobozban 3-500 Ft, márkanévtől függően. Napi adagja 10 kg tömegre vetítve 1 tabletta, vagyis egy felnőtt vizslának kb 3 tablettát adhatsz. Ezt nem kell folyamatosan, hanem kúraszerűen. ( Pl 1-2 doboz után leállni vele 2-3 hónapra. A Kalciumot főleg a fiatal és növésben lévő vizslának érdemes adni, vagy a szukáknál vemhesség és szoptatás alatt. A multivitamint minden képen ajánlom, ha valami betegség éri, vagy bágyadt a kutya, vagy kemény tréningre van fogva stb.
Fannika, régi vizslás vagyok és elég régen tenyésztek is 1 saját párral, tehát ha valami kérdésed lenne vizslákkal kapcsolatban szívesen segítek, használhatod a privát emailomat is : kocsanbela@gmail.com
üdv: Kocsán Béla Ballószögről
Fannyka
Új gazdi
Hozzászólások száma: 2
2014.04.08 18:52:47 Idéz
Igazán hálás vagyok ezért a válaszért is:-))
Más tüneti elváltozást nem tapasztaltam, ugyan olyan mint eddig...lusta,.és játékos:-))
Sajnos nem igazán tudom,hogy mit jelent pontosan neki a multivitamin....mármint pezsgőtabletta,gyógyszer..?
Lehet rossz gazdi vagyok, de tényleg nem tudom
Kocsán Béla
user_avatar
Gazdi
Hozzászólások száma: 55
2014.04.07 17:12:50 Idéz
Fannyka ! Bizony lehet, hogy álvemhes. Ez nem gond, majd elmúlik, ha nincs más tünet ( pl vércsepegés, mint tüzelés előtt ) Egy kis multivitamint azért adjál naki, még akkor is, ha teljes értékű prémium tápot kap. Az sem hátrány, ha megmutatod egy állatorvosnak, mert így látatlanban igazából nem tudok biztos tanácsot adni.
Fannyka
Új gazdi
Hozzászólások száma: 2
2014.04.06 11:25:27 Idéz
Sziasztok!
Van egy kis vizslám,2 éves:-)Többször tüzelt már...nem volt belőle nagyobb probléma....
Nem olyan régen voltunk kutyakozmetikusnál...bűzmirigy nyomkodáson-azt mondta igazából nem volt gond vele....
Körülbelül 1 hete duzzadt a cicije...illetve nem a nemi szerve nagyobbodott meg hanem az a rész ami a feneke alatt van...mintha tüzelni akarna,de tényleg nem látszik a konkrét helyen....Több kutya tulajdonos is mondta,hogy álvemhes,mivel amikor ül szinte lóg a cicije...pedig nem dagi:-))Étvágyával nincs baj,viselkedésével sem..nem látok rajta más elváltozást,de azt gondolom ez nem természetes..
Kérhetnék tanácsot ?
Köszönöm
Fannyka