stjoe
user_avatar
Gazdi
Hozzászólások száma: 59
2012.05.14 20:57:22 Idéz
Ez a könyv (Füzesiné Szegvári Zsuzsanna: A Magyar Vizsla) tudomásom szerint az (egyik)legfrissebb a vizslás könyvek közül. Amiket én olvastam a múlt század első harmadában íródtak, sokminden nem úgy van manapság mint akkor volt amikor ezeket írták. De nem bírálni akarok, hanem ajánlani. A fenn említet könyvet egy ideje köröztem és most megtaláltam a miskolci Auchan-ban található Alpha-Zoo-ban, van még ott 1 példány belőle. Serintem tök jó! Ha valakit érdekel a borsodi vizslások közül, ott megtaláljátok (,ha meg nem előzött valaki!)
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
tothz
user_avatar
Adminisztrátor
Hozzászólások száma: 282
2009.09.28 19:14:37 Idéz
Füzesiné Szegvári Zsuzsa: A Magyar Vizsla
Elektra Kiadóház, 2004

E könyv fejezetei bepillantást engednek a vizsla sokrétű munkájába, haszos segítséget nyújtanak a kölyök kiválasztásához, neveléséhez, a mindennapok során előforduló teendőkhöz, emellett tájékoztatást kapunk a vizsla külleméről, versenyeiről és vizsgáiról is
(Animare)

A magyar vizsla több száz éve hű társunk. Gazda- és embercentrikus, nagyon barátságos, könnyen tanítható, élénk, nagy mozgásigényű fajta, amely a vadászat körülményeinek és követelményeinek változását követve, azokhoz alkalmazkodva csiszolódott a mai mindenes vadászkutyává. Nemcsak itthon ismert és népszerű: az Antarktisz kivételével szinte minden földrészen megtalálható, és mindenütt szeretik, tenyésztik. Ez a sokoldalú kutyafajta az ember hű társa nemcsak a vadászatban, de a különféle kutyás sportokban is, segítője vakvezetőként, rendőrségi speciális keresőkutyaként, vagy "csak" elválaszthatatlan barátja, gyermekének pajtása. E könyv fejezetei bepillantást engednek a vizsla sokrétű munkájába, hasznos segítséget nyújtanak a kölyök kiválasztásához, neveléséhez, a mindennapok során előforduló teendőkhöz, emellett tájékoztatást kapunk a vizsla külleméről, versenyeiről és vizsgáiról is. A könyv végén pedig egy "vizslás" szótárban megtalálhatjuk a vadászati munka során előforduló szakkifejezések magyarázatát.
(Libri)

A magyar vizsla, ez a sokoldalú kutyafajta az ember hű társa nemcsak a vadászatban, de a különféle kutyás sportokban is, segítője vakvezetőként, rendőrségi speciális keresőkutyaként, vagy "csak" elválaszthatatlan barátja, gyermekének pajtása. E könyv fejezetei bepillantást engednek a vizsla sokrétű munkájába, hasznos segítséget nyújtanak a kölyök kiválasztásához, neveléséhez, a mindennapok során előforduló teendőkhöz, emellett tájékoztatást kapunk a vizsla külleméről, versenyeiről és vizsgáiról is. A könyv végén pedig egy "vizslás" szótárban megtalálhatjuk a vadászati munka során előforduló szakkifejezések magyarázatát.
KönyvNet

Lapozz bele:

szerkesztve: tothz::2009.09.28 19:39:30
tothz