tothz
user_avatar
Adminisztrátor
Hozzászólások száma: 282
2009.12.05 23:25:43 Idéz
Sárától kaptuk a könyvvel kapcsolatos alábbi pontosítást:

NIMRÓD VADÁSZAKADÉMIA IV. kötet
Jilly Sára - Kollár János: Vadászkutya útmutató
Kiadó: Nimród Vadászújság 2000.
tothz
tothz
user_avatar
Adminisztrátor
Hozzászólások száma: 282
2009.11.29 23:03:00 Idéz
"2000-ben megjelent Vadászkutya útmutató címmel a Nimród Vadászújság kiadásában, férjemmel Kollár Jánossal közösen írt könyvünk, mely támaszkodva az előbbi [Jilly Bertalan: A vadászkutyák idomítása] alapműre, de a mai kor körülményeihez igazodva, kicsit szélesebb tematikával íródott.

A vadászkutyák kialakulásának történeti áttekintése után azok csoportosítása, fajtaleírások, kutyatartási és kynológiai ismeretek, és vadászkutya egészségügy alkotják a könyv első részét. A folytatásban a vadászkutyák munkájáról és ehhez kapcsolódóan az ideális fajta és egyedkiválasztásról ejtünk szót. A következőkben a vadászkutyák nevelése és idomítása a téma. Ebben a műben már szerepelnek a vaddisznós ebek is, és szó esik a modern technikai eszközök alkalmazásáról is. Végül említésre kerülnek a vizsgák és versenyek.

Célunk volt a könyv megírásakor, hogy ne csak tárgyi ismereteket nyújtsunk, hanem egészséges szemléletet és etikus hozzáállást, alakítsunk ki az olvasókban az érintett témákkal kapcsolatban. Lehet, hogy ez sikerült, mert ezt a könyvet szintén nem lehet megszerezni."
Jilly Sára
tothz