Duncsi
user_avatar
Fórum lakó
Hozzászólások száma: 279
2010.11.29 08:38:03 Idéz
Ideiglenes befogadót keresünk ennek a fiatal kan vizslának! Jelenleg a békéscsabai menhelyen van, nagyon sovány, nagyon fázik, és a szeme orvosi kezelésre szorul. A Futrinka Egyesület vizslamentő csapata szeretné elhozni őt, de rövid szőre és soványsága miatt nem kennelben, hanem ideiglenes befogadónál, melegben, biztonságban lenne jó őt elhelyezni!
Kutyakaját és állatorvost természetesen fizetjük, fuvart is szervezünk, már csak egy befogadóra várunk! Ha tudsz segíteni, kérjük, írj az info@futrinkautca.hu címre!

KÉPEK:
VIDEÓ: (a szeme sürgősen orvosi kezelést igényel!!!)
www.youtube.com/watch?v=xAS3ukABQm4
szerkesztve: Duncsi::2014.07.18 11:21:52
*** www.magyarvizslasos.hu *** http://magyarvizslasos.blogspot.com ***
Duncsi
user_avatar
Fórum lakó
Hozzászólások száma: 279
2010.11.23 19:10:36 Idéz
Minden Fressnapf áruházban van ilyen adománygyűjtő konténer, ahová a vásárlók bedobhatják adományaikat. A Futrinka Egyesület (vizslamentők) konténere a 14.kerületi Récsei Centerben lévő Fresiben található!

De ott leszünk a vasárnapi vizsla túrán is, (keressétek a Futrinkás asztalt közvetlenül a Regisztrációs sátor mellett!), oda is elhozhatjátok adományaitokat (kutyatáp, konzerv, takaró, vagy bármi más!). Illetve kiviszek egy nagy doboznyi ajándéktárgyat, amit szintén a támogatóinktól kaptunk (CD-k, könyvek, DVD-k, dísztárgyak, stb) és 500 Ft adományért bárki bármit elvihet abból :-)
*** www.magyarvizslasos.hu *** http://magyarvizslasos.blogspot.com ***
kriszti32
user_avatar
Fórum lakó
Hozzászólások száma: 454
2010.11.20 21:29:09 Idéz
Marcsi:Én is szoktam gyűjteni menhelyeknek.Pórázt,tápot,nyakörvet.Utoljára az iszapos kutyiknak vittem egy kocsinyi adományt.
Kriszti
kozmami
user_avatar
Vizsla rajongó
Hozzászólások száma: 1905
2010.11.17 12:47:22 Idéz
Boncza, ez jó hír. Én nem tudtam, hogy vannak ilyenek. remélem sok hasznos dolog összegyűlik akkor és nem lomtárnak használják majd.
Tavaly karácsony előtt mi gyűjtést szerveztünk rászoruló családoknak és hadd ne mondjam mennyi kacatot sóztak oda. Persze sok jó dolog is volt, de a fél pár cipő, meg a nagymama pecsétes otthonkája, törött játékok stb. is fellelhető volt a kupacba.
Betyár, 2009-04-18
Boncza
user_avatar
Fórum lakó
Hozzászólások száma: 273
2010.11.16 22:35:52 Idéz
Már láttam itthon is ilyet, a fressnapf-ban tuti van egy ilyen adományláda, szerintem az állandóan ott van. Az egyik plázában egy szupermarketben is láttam már, de ott csak konzerveket, tápokat gyűjtöttek.
A kutyasuliban mesélte a kiképző, hogy főállásban egy szakképző/átképző suliban titkárnő, szóval elég sokféle diák megfordul náluk. Most egy elég nyitott, jó fej vezetőjük lett, aki támogatta, hogy gyűjtést szervezzenek a menhelynek. Mesélte a lány, hogy másnap viszi ki a menhelyre az összegyűjtött plédeket, takarókat stb. emotions
Ági - Balmazújváros (Hajdú-Bihar m.)
kozmami
user_avatar
Vizsla rajongó
Hozzászólások száma: 1905
2010.11.16 21:51:31 Idéz
Ez nagyon klassz Kati, de attól tartok, mi még itt nem tartunk. Meg aztán, lenne aki inkább kivenne, mint betenne. Már ha ez egy felügyelet nélküli gyűjtő.
Betyár, 2009-04-18
kati
Vizsla rajongó
Hozzászólások száma: 2107
2010.11.16 16:47:16 Idéz
Sziasztok! Leirom,amit pàr napja làttam egy uzletkozpontban,ha még Ti nem csinàjàtok, és megoldhato, jo lehetne...Màr hetek ota szerettuk volna az itteni kutyamenhelyre elvinni Rudy hasznàltabb nyakorveit(ujat is,ami nem tetszett),poràzokat,kapott,vett tàpokat,de sohasem volt idonk,messze a menhely stb...Mit làttunk az uzletkozpontban?! a belso térben egy sarokban egy nagy, jopofa szekrényféle,ràirva Kutyamenhely,kinyithato,és beteszed,amit tudsz adni! emotions Amikor kinyitottuk, volt benne takaro, tasaknyi bontatlan kutyatàpok,stb.Az emberek,akik szeretik az àllatokat,kéretlenul is vesznek vmit,mert csak be kell tenni a szekrénybe,helyben emotionsSokszor azért nem adnak,mert se idejuk,se energiàjuk futkozni vele. Ez àllando jellegu,és a menhely idonként kiuriti. emotions
Duncsi
user_avatar
Fórum lakó
Hozzászólások száma: 279
2010.07.01 11:37:17 Idéz
Sajnos továbbra is igaz, hogy a csapból is árva vizslák folynak, nagyon sokszor vagyunk kénytelenek nemet mondani, helyhiány miatt. Bemásolok ide egy kis tájékoztatót, akit érdekel, olvassa el, kiderül belőle az is, hogy hogyan lehet segíteni nekünk:

IDEIGLENES BEFOGADÓKAT KERESÜNK!

A Futrinka Egyesület magyar vizsla fajtamentő csoportja igyekszik a lehető legtöbb bajba jutott (kidobott, menhelyre vagy sintértelepre leadott, utcán talált, gazdája által megunt) magyar vizslán segíteni, de egyre több a segítségre szoruló vizsla, és sajnos nem tudjuk mindegyiket magunkhoz venni. Saját menhelyünk nincs, egy tárnoki kutyapanzió területén bérlünk 24 kennelt, itt helyezzük el védenceinket. Hétköznap egy alkalmazottunk, hétvégén pedig mi, önkéntesek látjuk el kutyáinkat (napi többszöri séta, játék, etetés, takarítás, gyógyszerek beadása, stb). Sajnos mindig hosszú a várólistánk, vagyis azon kutyák listája, akiket nincs lehetőségünk megmenteni. A férőhelyek korlátozott száma miatt még több kutyát csak akkor tudunk bevállalni, ha ideiglenes befogadókat találunk.

Ha úgy érzed, életkörülményeid, időbeosztásod lehetővé teszik, hogy néhány napra/hétre/hónapra megoszd otthonod egy mentett magyar vizslával, kérjük, jelentkezz az info@futrinkautca.hu címen vagy a 06-20-211-4540 telefonszámon, és megbeszéljük a részleteket. (Amit mindenképp tudni szeretnénk: lakásban vagy kertes házban laksz-e, van-e másik háziállatod és ha igen, mennyi és milyen, van-e gyermeked, mennyi időt tudnál foglalkozni az ideiglenesen befogadott kutyussal, szükség esetén meg tudod-e oldani a kutya autóval történő fuvarozását pl. orvoshoz, vagy ebben tőlünk kérsz segítséget, stb. Miután mindezekről egyeztettünk, együtt megbeszéljük, hogy melyik kutya lenne a legmegfelelőbb számodra. Vagyis az egész folyamat nagyon hasonlít a tényleges örökbefogadásra )

Gazdira váró kutyáinkat megnézheted a www.magyarvizslasos.hu oldalon. Számukra ideiglenes befogadókat is keresünk, hiszen családi környezetben sokkal inkább megismerhetjük az ebeket, így könnyebb gazdit találni nekik. Ha ideiglenesen befogadod egyik védencünket, azzal 2 kutyán segítesz, hiszen a helyére a gondozásunkba vehetünk egy másik kutyát!

Jelenleg ezeknek a magyar vizsláknak keresünk ideiglenes befogadót: (képek a weboldalunkon!!!)

*Gauda: ivartalanított szuka vizsla (keverék), gyönyörű, buflákfejű leányzó, akit autóból dobtak ki egy segítőnk szeme láttára, így került hozzánk. Nagyon kedves, nyugodt, bújós kutya, pórázon szépen sétál, nem rosszalkodik, nem koldul, igazi főnyeremény.
*Zoo bácsi: ő egy idős, ivartalanított kan vizsla apó. Gazdihoz kerüléséig jó lenne, ha egy szerető családnál lakhatna.
*Messi: Barátságos, fiatal kan kutya, egy gyepmesteri telepről került a gondozásunkba. Más kutyákkal jól kijön. IMÁD labdázni, nagyon szépen vissza is hozza a labdát. Ő még nincs ivartalanítva, de műtét után nagyon jó lenne, ha már családban lábadozhatna.
*Dunyha: utcán talált, fiatal szuka. Betegen került hozzánk, a leletei alapján csoda, hogy él, túl van egy komoly műtéten, és hihetetlenül élénk, óriási élni akarásával lenyűgözött minket is és az állatorvosokat is. Neki is jobb lenne családnál lakni, mint egy kennelben.

További segítségre szoruló magyar vizslák, akiket helyhiány miatt egyelőre nem tudunk a gondozásunkba venni: (ők is gazdit vagy ideiglenes befogadót keresnek! Elérhetőségek nálunk!)

- idős vizsla kan egy Pest környéki menhelyen
- magyar vizsla szuka egy vidéki menhelyen
- fiatal vizsla kan egy vidéki gyepmesteri telepen
- 10 hónapos láncon tartott kan, a gazdája szeretne megszabadulni tőle
- vidéki menhelyen lévő magyar vizsla kan
- ideiglenes befogadónál lévő, 3 éves ivartalanított vizsla kan (gazdit keres)

Egyéb módon is segítheted a vizslamentők munkáját:
Adományaidat a vizslatúrákra elhozhatod, keresd Ágit a Futrinkás asztalnál, a regisztrációs sátor mellett!

-Kutyáknak való tárgyi adományok: pl. kutyaeledel, póráz, nyakörv, takaró, kullancs elleni készítmények, stb.
- a számodra feleslegessé vált tárgyak (pl. könyvek, dísztárgyak, cédék, vagy bármi más) felajánlásával: ezeket elárverezzük, és a befolyt összeget az Egyesületünk által mentett kutyák ellátására fordítjuk.
- a fent említett internetes árverésre feltett holmik megvásárlásával (vatera, felh. név: ZeZsuzsa , keress rá!)
- gazdikereső kutyáink hirdetésével (iwiw, apróhirdetéses weboldalak, kör-email, kutyás fórumok, plakátolás, stb.)
- autós, fuvaros segítségre is mindig szükségünk van (állatorvoshoz, gazdihoz, örökbefogadó napokra, stb.)
- pénzbeli adománnyal
(számlaszámunk: FUTRINKA EGYESÜLET, 10404089-49575251-57561000 Kereskedelmi és Hitelbank Rt.)
- Kutyáink gondozásában is segíthetsz, minden hétvégén (Tárnokon)

Bővebb információ, érdeklődés:

info@futrinkautca.hu
Duncsák Ági
Tel: 06-20-211-4540
www.futrinkautca.hu
www.magyarvizslasos.hu
*** www.magyarvizslasos.hu *** http://magyarvizslasos.blogspot.com ***
gomba
user_avatar
Új gazdi
Hozzászólások száma: 1
2009.10.01 21:39:23 Idéz
Sziasztok!
Zsófi vagyok, szintén a Futrinka Egyesület, magyar vizsla fajtamentő csoportját erősítem emotions
Nagyon szépen köszönjük a felajánlásotokat, ez nagyon nagy segítség lenne.
Ahogy Duncsi is írta a legapróbb támogatás is számít! Sőt, vizsláinkat úgy is támogathatjátok, hogy körbenéztek otthon, és ha találtok otthon felesleges, megunt új vagy kevésbé használt, elárverezhető tárgyakat, azt felajánlhatjátok a vizsláink megsegítésére.
http://www.magyarvizslasos.hu/img/vatera_plakat.jpg

Köszönjük
szerkesztve: gomba::2009.10.01 21:45:22
gomba, Frédi és Gazfickó
Duncsi
user_avatar
Fórum lakó
Hozzászólások száma: 279
2009.09.30 19:07:05 Idéz
Sziasztok!

D.Ági vagyok a Futrinka Egyesülettől, én küldtem el Móninak és Tamásnak a felhívást, ezúton is köszönöm nekik, hogy kitették ide is.

A teljes felhívást (a mentett vizsláink képeivel) PDF-formátumban innen le tudjátok tölteni:
http://gallery.site.hu/d/10817848-1/vizslas_korlevel_jav.pdf

Kata: Nagyon köszönjük a szuper ötletet, ez óriási segítség lenne, és igen, akár egy tábla csoki árának megfelelő adomány (ami akár tárgy-adomány is lehet) nagyon sokat jelent, és nagyon hálásak vagyunk érte.

Amire mindig szükségünk van, mert fogyóeszköz: kutyaeledel (száraz és konzerv egyaránt), nyakörvek (örökbeadásnál gyakran megy a nyakörv is a kutyával :-)), kullancs elleni csepp/nyakörv, jutalomfalat, plédek (kutyaházakba bélésnek), kutyavitamin/immunerősítő/ízület- és porcerősítő, stb, etető- és itatótálak, kutyaruhák (közeleg a tél), jól záródó táptartó vödör/hordó, stb.

A csapatunkból mások is fognak ide regisztrálni és írni, és én biztosan ott leszek Alfi vizslámmal a következő vizslatúrán is.

Aki esetleg szeretne vizslás fajtamentős pólót, szóljon, mert akkor abból is viszek a túrára.És lesz egy gyűjtögető rendezvényünk is okt.10-11-én, aki esetleg inkább ott szeretne vagy ott tudna velünk találkozni.

*** www.magyarvizslasos.hu *** http://magyarvizslasos.blogspot.com ***
vizslatura
user_avatar
Moderátor
Hozzászólások száma: 216
2009.09.30 18:00:26 Idéz
Kata:
Kedves Vizslások és egyéb Állatbarátok!

Mit szólnátok hozzá, ha az október 25-én lévő vizslatúrára mindenki hozna valamit a Vizslamentő csapatnak? Sok kicsi sokra megy alapon szerintem összefoghatnánk és mivel a mostani túrán is 100 vizsla feletti létszám volt, ebből kifolyólag sokat segíthetnénk a bajba jutott vizsláknak.
gondolom mindennek örülnének (száraztáp, konzerv, stb), de talán a pénznek a legjobban. Mindenki annyit adna, amennyire lehetősége van, de ők maguk is írták, hogy egy tábla csoki ára is sokat jelent!
Az összegyűjtött összeget pedig az egyesület számlaszámára elküldenénk, illetve a többi, esetleg nem pénzbeli ajándékokat.

Mit szóltok hozzá?Kedves Kata,
szerintem ötleted csúcsszuper.
várom a "fejleményeket" más hozzászólóktól is.

Üdv:
Simó Tamás, Vizsla Túra Staff
Kata
user_avatar
Vizsla rajongó
Hozzászólások száma: 804
2009.09.30 14:50:19 Idéz
Kedves Vizslások és egyéb Állatbarátok!

Mit szólnátok hozzá, ha az október 25-én lévő vizslatúrára mindenki hozna valamit a Vizslamentő csapatnak? Sok kicsi sokra megy alapon szerintem összefoghatnánk és mivel a mostani túrán is 100 vizsla feletti létszám volt, ebből kifolyólag sokat segíthetnénk a bajba jutott vizsláknak.
gondolom mindennek örülnének (száraztáp, konzerv, stb), de talán a pénznek a legjobban. Mindenki annyit adna, amennyire lehetősége van, de ők maguk is írták, hogy egy tábla csoki ára is sokat jelent!
Az összegyűjtött összeget pedig az egyesület számlaszámára elküldenénk, illetve a többi, esetleg nem pénzbeli ajándékokat.

Mit szóltok hozzá?
vizslatura
user_avatar
Moderátor
Hozzászólások száma: 216
2009.09.30 13:51:18 Idéz
Segítséget kér a Futrinka Egyesület
vizslamentő csapata!


Erdő 5 év körüli magyar vizsla kan. Tavasszal találták Bakonycsernyén, de gazdija nem jelentkezett érte.

Sajnos Erdőnek nagyon rossz állapotú, eldeformálódott csípője van. Műtétet orvosaink nem javasolják, mivel egy régi, nem megfelelően (ha egyáltalán) kezelt törése miatt az a lába már eleve rövidebb. A műtét következtében ez még rövidebbé válna, ami a többi ízületében okozna károsodást. Már túl van egy gyógyszeres kúrán, jelenleg nincs fájdalma.
Ezen felül megtalálása után egy dudor alakult ki Erdő jobb vállánál, de hála a gondos orvosi kezelésnek, ez már elmúlt.

Erdő gyógykezelésének díja, illetve – mivel egyesületünk saját menhellyel nem rendelkezik – panzióztatásának díja Egyesületünket terheli, melyek sajnos meghaladják jelenlegi anyagi kereteinket.Kérjük, ha megteheti, támogassa Erdő gyógyulását!


Ha Erdőben találná meg álmai kutyáját, ne habozzon!!!! Erdő még mindig az IGAZIra vár. Érdeklődni a 0630/427-7954-es számon, vagy az info@futrinkautca.hu e-mail címen lehet


Izsóp szintén tavasszal került a gondozásunkba. Őt az Illatos útról hoztuk el, mivel eredeti gazdija nem jelentkezett érte.

Izsóp vélhetőleg egy vizsla-véreb keverék felnőtt (kb. 3-4 éves) ivartalanított kan kutya. Markáns arccal, hatalmas szeretettel (különösen a gyermekeket kedveli), más kutyákkal való kompatibilitással, remek, Pavarottit megszégyenítő hanggal, bőrös adottságokkal.

Teljesen egyedi darab, reprodukálhatatlan és garantált, hogy mindenki el fogja hinni, ha azt mondjuk arra a kérdésre, hogy "ez milyen fajta kutya", hogy bánáti hátraARC véreb.Izsóp immáron boldog gazdis kutya, de ivartalanításának és otthonra találásáig panzióztatásának díja Egyesületünket terheli.


Kérjük, ha megteheti, támogassa Izsóp költségeinek rendezését!Harpit, a felnőtt magyar vizsla kant összeharapva találták Biatorbágy közelében.A lelkiismeretes orvosi kezeléseknek hála, ma már csak a szőr tökéletes visszanövésére várunk, és nyoma sem lesz a sebeknek. Bár Harpi gazdája jelentkezett, sajnos jelenleg nem tud megfelelő életkörülményeket biztosítani számára, így továbbra is Egyesületünk vendégszeretetét élvezi.Harpi gyógykezelésének, illetve panzióztatásának díja Egyesületünket terheli.

Kérjük, ha megteheti, támogassa Harpi ellátását!

Ha Harpiban találná meg álmai kutyáját, ne habozzon!!!! Harpi még mindig az IGAZIra vár. Érdeklődni a 0630/427-7954-es számon, vagy az info@futrinkautca.hu e-mail címen lehet

Imola az Illatos úti gyepmesteri telepről került gondozásunkba, nagyon rossz egészségi állapotban.

Sajnos kiderült, hogy egy komoly betegség áll a háttérben, Cushing-kór. Imola ideiglenes befogadóknál lábadozott, akik most végleges gazdikká válnak.

Imola vizsgálatainak, gyógykezelésének, gyógyszereinek költsége a végleges örökbefogadásáig Egyesületünket terheli (Imola ezidáig felmerült orvosi költsége megközelíti a 200 ezer forintot).

Kérjük, ha megteheti, támogassa Imola orvosi számláinak rendezését!


Sajnos a magyar vizsla fajtamentés anyagi helyzete nem túl rózsás. Egy-egy vizsla mentése, orvosi ellátása (ivartalanítás, oltás, külső-belső élősködő mentesítés, chipezés) fuvar- és panzióztatási költségei komoly terhet rónak Egyesületünkre. Jelenleg is körülbelül egymillió forint tartozása van a vizslamentésnek.


Kérjük, ha módjában áll, támogassa a munkánkat bármilyen kis összeggel, akár csak egy tábla csoki árával, higgye el, számít!

Adományaikat a Futrinka Egyesület K&H Banknál vezetett 10404089-49575251-57561000 számú számlájára utalhatja, a megjegyzés rovatban tüntessék fel: “vizsla”

Segítségüket előre is köszönjük!

Futrinka Egyesület, magyar vizsla fajtamentés
www.magyarvizslasos.hu
info@futrinkautca.hu
06-30-284-1278
Simó Tamás, Vizsla Túra Staff